ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρών στην εναρκτήρια τελετή της συνόδου των ηγετών στην COP26 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παρών στην εναρκτήρια τελετή της συνόδου των ηγετών στην COP26 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υποδοχής από τους οικοδεσπότες της κλιματικής διάσκεψης COP26, τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, έτυχε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης προσήλθε, όπως και ακόμα περίπου 130 ηγέτες χωρών, στο συνεδριακό κέντρο SEC της Γλασκώβης για να παραστεί στην εναρκτήρια τελετή της ολομέλειας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, σημείωσε με δήλωσή του από τη Σκωτία την έναρξη της συνόδου.

«Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες της συνόδου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εναρκτήριες εκδηλώσεις για τη σύνοδο και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται απόψε με δείπνο το οποίο θα παραθέσει ο ηγέτης η χώρα του οποίου φιλοξενεί τη σύνοδο, ο κ. Μπόρις Τζόνσον, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, προς όλους τους ηγέτες», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κ. Πελεκάνος πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να πούμε ότι στη σύνοδο συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός ηγετών, κάτι που αποδεικνύει και τη βούληση όλων των συμμετεχόντων κρατών να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας».

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «στο αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης και η εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ, μια πρωτοβουλία που φέρει τη σφραγίδα τόσο του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν όσο και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φον Ντερ Λάιεν - εκδήλωση στην οποία βεβαίως θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με άλλους ηγέτες κρατών που συμμετέχουν στη σύνοδο».

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ολομέλεια της συνόδου της COP26 είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top