ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναψε φωτιές ο Χάρης στον ΔΗΣΥ για το ΓεΣΥ και τρέχει ο Αβέρωφ να τις σβήσει

Άναψε φωτιές ο Χάρης στον ΔΗΣΥ για το ΓεΣΥ και τρέχει ο Αβέρωφ να τις σβήσει

Θύελλα αντιδράσεων ακόμη και εντός ΔΗΣΥ προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη στη Βουλή για την ανάγκη αλλαγών στο ΓεΣΥ, με φόντο την πρόθεση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου να καταθέσει πρόταση νόμου ώστε οι γιατροί που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΥ, να έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων εντός του Συστήματος.

Δύο συναγερμικοί πρώην υπουργοί Υγείας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Γιώργος Παμπορίδης, διαχώρισαν δημοσίως τη θέση τους μέσω twitter και διαφώνησαν με οποιαδήποτε πρόθεση αλλαγών στην αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ. Πρώτος αντέδρασε ο Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Αν όντως ο Χάρης Γεωργιάδης είπε εχθές στην επιτροπή οικονομικών ότι ο ΔΗΣΥ αν χρειαστεί δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει και τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ τότε ξέρεις το γιατί. Δώστε τους όλους τα χαιρετίσματα μας. Θα μας βρουν ξανά απέναντι. Στο ΓεΣΥ θα μετρηθούμε ΟΛΟΙ. Κάτω Τα Χέρια».

Aμεση υπήρξε η απάντηση του Χάρη Γεωργιάδη: «Ο ΔΗΣΥ είναι υπέρ συγκεκριμένων αλλαγών που δεν θεωρούμε ότι αλλάζουν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ», για να εισπράξει από τον Παμπορίδη το εξής σχόλιο:

«Αν δεν επιχειρηθεί αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Αν όμως επιχειρηθεί, είτε από εσάς, είτε από τον Σιζόπουλο (που σας εκθείαζε εχθές για τις διακηρυχθείσες προθέσεις σας), τότε θα μας βρείτε όλους ξανά απέναντι. #ΚουτσιάΚαθαρισμένα», σημείωσε.

Πυρά από Κουλούμα

Eντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών Μάριος Κουλούμας, ο οποίος έγραψε στο  twitter: «Δεν χώνεψαν το ΓεΣΥ έγινε προς όφελος των πολιτών κ επανέρχονται εισηγήσεις για εκτροχιασμό κατανοητό από "Ιούδες" όμως πολλά ερωτήματα όταν γίνεται από τον @DISY1976 μετά την δήλωση @AnastasiadesCY δεν αφήνει αμφισβήτηση «πάνω από το πτώμα μου»  θα αλλάξει η νομοθεσία.  Το σχόλιο Κουλούμα υποστήριξε με θέρμη ο τέως υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος έγραψε στο  twitter: «Αγαπητέ Μάριε όποιος επιχειρήσει αλλαγές στη φιλοσοφία του #Γεσυ θα μας βρει απέναντι του».

Ξεκαθάρισμα από Αβέρωφ

Η κόντρα πήρε φωτιά και προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος, μετά από συνάντηση με την ηγεσία των οργανωμένων ασθενών διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι αλλαγές στη φιλοσοφία του ΔΗΣΥ αλλά η αντιμετώπιση στρεβλώσεων και καταχρήσεων.

Ικανοποίηση για τις δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε ο πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών. «Νομίζω είναι πολύ ξεκάθαρος και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και έχω πει ότι έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων. Δεν θα αλλάξει ούτε η φιλοσοφία, ούτε η αρχιτεκτονική του συστήματος», είπε ο Μάριος Κουλούμας.

Στις δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου παρέπεμψε και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση Xάρη Γεωργιάδη.  «Η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ, δεν αλλάζει», είμασταν ξεκάθαροι και εγώ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε xaρακτηριστικά.

Και ο Στέφανος

Παρέμβαση έκανε και ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, ο οποίος έγραψε στο twitter ότι «το ΓΕΣΥ όντως αντιμετωπίζει προβλήματα που επιβάλλεται να επιλυθούν. Τα προβλήματα όμως αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι και όχημα για να αλλάξει ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία του».

Υπεραμύνεται η ΕΔΕΚ

Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ σχολίασε τις επικρίσεις που διατυπώνονται κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου. «Η ΕΔΕΚ είναι το κόμμα που με τις παρεμβάσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου και τις αλλεπάλληλές επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το 2015, συνέβαλε στο να προχωρήσουμε στην ψήφιση του επικαιροποιημένου νομοσχεδίου τον Ιούνιο του 2017», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Είμαστε οι εμπνευστές του ΓεΣΥ που δρα προς όφελος των πολιτών και όχι των σκοπιμοτήτων. Είμαστε οι εμπνευστές του ΓεΣΥ που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και όχι του ΓεΣΥ της διασπάθισης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΔΕΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top