ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μάχη με σπάνιας μορφής καρκίνο δίνει 31χρονη Κύπρια - Η έκκληση της οικογένειας της

Μάχη με σπάνιας μορφής καρκίνο δίνει 31χρονη Κύπρια - Η έκκληση της οικογένειας της

Μάχη με τον καρκίνο δίνει η 31χρονη Κύπρια, Τζο Γεωργίου από τη Λάρνακα.

 Η αδελφή της Έλενα στη προσπάθεια της να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τη Τζο, άνοιξε λογαριασμό στο Gofundme.

Η Τζο φέτος διαγνώστηκε με μια σπάνιας μορφής καρκίνο (Synovial Sarcoma- Σαρκώματα των μαλακών μορίων), ο οποίος έκανε μετάσταση από το πόδι της στους πνεύμονες και το στήθος της και είναι στο στάδιο 4.

Άρχισε τη χημειοθεραπεία 6 κύκλων σε διάστημα 5 μηνών. Υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της χημειοθεραπείας και έναρξης ακτινοθεραπείας το 2022. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και αναμένεται ότι θα χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία, η οποία δεν θα είναι διαθέσιμη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Όλα άρχισαν στις αρχές 2016 όταν ένας μικρός όγκος εμφανίστηκε ακριβώς πάνω από το δεξί της γόνατο. Στη συνέχεια ο όγκος μεγάλωνε και της είπαν ότι θα μπορούσε να είναι κύστη. Παραπέμφθηκε για μαγνητική τομογραφία και υπερηχογράφημα και οι γιατροί της είπαν ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι επρόκειτο για κύστη γαγγλίου.

Το 2017 ο όγκος έφτασε στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Αν και ένιωθε δυσφορία, μπορούσε ακόμα να περπατήσει. Τελικά έλαβε μια παραπομπή για να το αφαιρέσει, αλλά όταν έφτασε στο ραντεβού της είπαν ότι δεν ήταν στα αρχεία τους για να κάνει τη διαδικασία. Έκαναν έναν άλλο υπέρηχο μετά τον οποίο την ενημέρωσαν ότι ο όγκος είχε αφεθεί για πολύ καιρό χωρίς θεραπεία και δεν θα μπορούσαν να το αφαιρέσουν ούτως ή άλλως.

Το 2018 ο όγκος είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος και προκαλούσε πόνο και μειωμένη κινητικότητα. Μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση μόλις τον Ιούνιο επιβεβαιώθηκε η μορφή καρκίνου που είχε η Τζο.

Σε μήνυμα στο Gofundme η αδελφή της Έλενα γράφει: "Χρειαζόμαστε βοήθεια καθώς γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα μακρύ και δαπανηρό ταξίδι για την οικογένειά μας και θέλουμε να έχει την καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία όταν τελειώσει όλες τις θεραπευτικές επιλογές της στο NHS.  Δεν μπορεί να δουλέψει και η μαμά μου θα συνταξιοδοτηθεί με μια μικρή σύνταξη. Οποιαδήποτε χρήματα απομείνουν θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Sarcoma για να διευκολυνθεί η ζωή άλλων οικογενειών που βρίσκονται αυτή τη φρικτή κατάσταση"

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top