ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση επιδιόρθωση ζημιών και εξεύρεση λύσεων για μη επανάληψη προβλημάτων σε συνάντηση ΥΠΕΣ-Κοινοτάρχη Λυμπιών

Άμεση επιδιόρθωση ζημιών και εξεύρεση λύσεων για μη επανάληψη προβλημάτων σε συνάντηση ΥΠΕΣ-Κοινοτάρχη Λυμπιών

Οδηγίες για άμεση επιδιόρθωση ζημιών αλλά και εξεύρεση λύσεων ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον εξαιτίας καιρικών φαινομένων, δόθηκαν σε συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή και της Κοινοτικής Αρχής Λυμπιών.

Ο ΥΠΕΣ επισκέφθηκε την κοινότητα που πλήγηκε από τις βροχές των περασμένων ημερών και επιθεώρησε την κατάσταση με συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης. Ανέφερε πως ήδη, με την άμεση παρέμβασή της ο ένας δρόμος που παρουσίαζε πρόβλημα αποκαταστάθηκε και ήδη γίνονται εργασίες στο δεύτερο. Ο κ. Νουρής είπε ότι υπάρχει ήδη αποτίμηση για τις ζημιές στα διάφορα ιδιωτικά υποστατικά και συζητήθηκε και αυτό το πρόβλημα με τον Πρόεδρο της κοινότητας.

Ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει αναλάβει την αποκατάσταση και κάποιων αγροτικών δρόμων, με το σύνολο της δαπάνης να καλύπτεται από το Υπουργείο, πλην μιας συνεισφοράς της κοινοτική αρχής.

Τόνισε πως προσπάθεια είναι να μην επαναληφθούν παρόμοια προβλήματα και ότι έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα ζητήματα π.χ. ηλεκτροδότησης και έχει ενημερωθεί η ΑΗΚ για να επιληφθεί του ζητήματος. Επίσης, θα διενεργηθεί υδρολογική μελέτη με συνδρομή του ΥΠΕΣ για να υπάρξει εικόνα γιατί υφίσταται το πρόβλημα.

Αναφέρθηκε και σε 1-2 περιστατικά τα οποία φαίνεται ότι ενοχοποιούνται για το πρόβλημα των πλημμυρών εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων από ιδιώτες. ‘Όπως είπε ο κ. Νουρής, υπάρχει αποφασιστικότητα και θα γίνει άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Σημείωσε ακόμη πως και για τα Λύμπια αλλά και για άλλες περιοχές, το ζητούμενο είναι να υπάρχει στήριξη, αλλά και εξεύρεση λύσεων για μη επανάληψη φαινομένων.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Γεωργίου, εξέφρασε ευχαριστίες στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους, λέγοντας ότι με τον Υπουργό είδαν όλα τα προβλήματα και λύσεις για επούλωση πληγών, αλλά έγινε και προγραμματισμός επίλυσης, ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι διαχρονικές.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top