Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων- Μελετούν τα δεδομένα οι επιστήμονες

Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων- Μελετούν τα δεδομένα οι επιστήμονες

Επιτείνει την ανησυχία που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας η αυξητική τάση των κρουσμάτων και η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας απασχολεί έντονα τους αρμοδίους, οι οποίοι μελετούν τα δεδομένα για να χαράξουν πορεία για τη συνέχεια.

Προς το παρόν δεν γίνονται σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων αλλά στο τραπέζι επανέρχεται το ζήτημα του πιο σχολαστικού και επιμελούς ελέγχου του safepass, όπως και η εισήγηση για δειγματολογικό τεστ αντιγόνου στα παιδιά των δημοτικών σχολείων, όπου καταγράφονται αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού.

Οι δύο αυτές απόψεις, όπως και άλλες, θα τεθούν την Πέμπτη κάτω από το μικροσκόπιο της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία αναλόγως θα καταθέσει σχετικές εισηγήσεις προς τον υπουργό Υγείας.

Η αυξητική τάση των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά κυρίως η άνοδος του αριθμού των νοσηλειών, έχουν σημάνει συναγερμό και ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χατζηπαντέλα δεν έκρυψε την ανησυχία του και υπέδειξε ότι εάν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

Προβληματισμό προκαλεί το μειωμένο ενδιαφέρον για ενισχυτική δόση του εμβολίου στα άτομα άνω των 60 ετών, όπως και γενικότερα για τη λήψη του εμβολίου, από άτομα μικρότερης ηλικίας. Το υπουργείο Υγείας επαναφέρει την υπηρεσία κατ᾽οίκον εμβολιασμού σε κλινήρη άτομα ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η εισήγηση για κινητές μονάδες εμβολιασμού σε σχολεία με χαμηλό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE