ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων- Μελετούν τα δεδομένα οι επιστήμονες

Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων- Μελετούν τα δεδομένα οι επιστήμονες

Επιτείνει την ανησυχία που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας η αυξητική τάση των κρουσμάτων και η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας απασχολεί έντονα τους αρμοδίους, οι οποίοι μελετούν τα δεδομένα για να χαράξουν πορεία για τη συνέχεια.

Προς το παρόν δεν γίνονται σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων αλλά στο τραπέζι επανέρχεται το ζήτημα του πιο σχολαστικού και επιμελούς ελέγχου του safepass, όπως και η εισήγηση για δειγματολογικό τεστ αντιγόνου στα παιδιά των δημοτικών σχολείων, όπου καταγράφονται αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού.

Οι δύο αυτές απόψεις, όπως και άλλες, θα τεθούν την Πέμπτη κάτω από το μικροσκόπιο της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία αναλόγως θα καταθέσει σχετικές εισηγήσεις προς τον υπουργό Υγείας.

Η αυξητική τάση των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά κυρίως η άνοδος του αριθμού των νοσηλειών, έχουν σημάνει συναγερμό και ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χατζηπαντέλα δεν έκρυψε την ανησυχία του και υπέδειξε ότι εάν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

Προβληματισμό προκαλεί το μειωμένο ενδιαφέρον για ενισχυτική δόση του εμβολίου στα άτομα άνω των 60 ετών, όπως και γενικότερα για τη λήψη του εμβολίου, από άτομα μικρότερης ηλικίας. Το υπουργείο Υγείας επαναφέρει την υπηρεσία κατ᾽οίκον εμβολιασμού σε κλινήρη άτομα ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η εισήγηση για κινητές μονάδες εμβολιασμού σε σχολεία με χαμηλό ενδιαφέρον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top