Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη
Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν λαμβάνουν μέτρα εναντίον χωρών ή κυβερνήσεων όπου βρίσκονται αυτές οι εταιρίες.
Η NSO και η Candiru προστέθηκαν στη λίστα γιατί ανέπτυξαν και παρείχαν λογισμικό υποκλοπής spyware σε ξένες κυβερνήσεις που χρησιμοποιούσαν αυτό το εργαλείο για να στοχεύσουν κακόβουλα κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς και εργαζόμενους σε πρεσβείες. Οι Positive Technologies και COSEINC προστέθηκαν στη λίστα λόγω της διαπίστωση ότι κάνουν κατάχρηση και διακινούν εργαλεία στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε συστήματα πληροφοριών με τρόπους που είναι αντίθετοι με την εθνική ασφάλεια ή την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, απειλώντας την ιδιωτικότητα και ασφάλεια ατόμων και οργανισμών παγκοσμίως.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις