Αλλαγή στην απόφαση για SafePass - Πότε θα καταστεί υποχρεωτικό το CovScan

Αλλαγή στην απόφαση για SafePass - Πότε θα καταστεί υποχρεωτικό το CovScan

Προαιρετικός ο έλεγχος κατοχής SafePass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus μέχρι τις 22 Νοεμβρίου

Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια ελέγχων κατοχής SafePass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί προαιρετικά και πιλοτικά από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα καταστεί υποχρεωτικό, ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο προσαρμογής και εξοικείωσης με τη διαδικασία τόσο των υπεύθυνων που διενεργούν τους ελέγχους όσο και των πολιτών.

Με τη διευθέτηση αυτή, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να εξασφαλίσουν σε μορφή που να περιέχει κωδικό QR το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, που χρησιμοποιείται για σκοπούς SafePass.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου μετά τις 22 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE