Αμερικανικό δικαστήριο βάζει «φρένο» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε εργαζόμενους εταιρειών

Αμερικανικό δικαστήριο βάζει «φρένο» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε εργαζόμενους εταιρειών

Προσωρινό μπλόκο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε εταιρείες άνω των 100 ατόμων βάζει ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ, βάζοντας «πάγο» στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν. Στόχος του δικαστηρίου είναι να εξετάσει πιθανά «σοβαρά συνταγματικά προβλήματα».

Το μέτρο του Αμερικανού προέδρου υποχρεώνει δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έως την 4η Ιανουαρίου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλλονται πολύ τακτικά σε τεστ. Το μέτρο αυτό αμφισβητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, κυρίως από την Πολιτεία του Τέξας, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η εντολή αναστολής του ομοσπονδιακού εφετείου εκδόθηκε αφότου πολλές Πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων υπέβαλαν νομικές προσφυγές κατά του νέου μέτρου, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE