ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών - «Αδικαιολόγητη μια ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του γάλακτος»

Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών - «Αδικαιολόγητη μια ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του γάλακτος»

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης κάλεσε τους καταναλωτές να αγοράζουν γάλα παστεριωμένο από τις εταιρείες που δεν θα αυξήσουν τις τιμές του, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι αδικαιολόγητη η αύξηση της τιμής του γάλακτος.

 
«Η ποιότητα (του γάλακτος) είναι η ίδια σε όλες τις εταιρείες και είναι καιρός οι καταναλωτές να προστατέψουν οι ίδιοι τον εαυτό τους», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δρουσιώτης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη εταιρεία «να κάνει δεύτερες σκέψεις» και να μην προχωρήσει σε αύξηση της τιμής του γάλακτος, στις 9 Νοεμβρίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει. 
 
Αναφερόμενος στο τι προηγήθηκε, ο κ. Δρουσιώτης είπε ότι πριν από περίπου 25 μέρες η μεγαλύτερη βιομηχανία παστερίωσης γάλακτος ανακοίνωσε ότι από 1η Νοεμβρίου θα επέβαλε αύξηση 3% στο γάλα και πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος χαρακτήρισε την αύξηση αδικαιολόγητη και ότι αυτή «δεν θα πρέπει να επιβληθεί».

Ανέφερε ότι μέσα από μελέτη του Συνδέσμου διαφάνηκε ότι οι τιμές της ενέργειας, του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων είναι σήμερα στα ίδια επίπεδα που ήταν το 2018, ενώ η τιμή του παστεριωμένου γάλακτος είναι κατά 5% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2018, την ίδια στιγμή που οι αγελαδοτρόφοι ανακοίνωσαν πως δεν θα αυξήσουν την τιμή του γάλακτος.
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε ότι δεν δικαιολογείται αύξηση της τιμής του γάλακτος από την στιγμή που είναι ίδιες οι τιμές στην πρώτη ύλη που είναι το γάλα, στο ρεύμα και στα καύσιμα, ενώ η τιμή του παστεριωμένου γάλακτος βρίσκεται σήμερα 5% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2018.
 
Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία του Συνδέσμου δόθηκαν και στην ίδια την εταιρεία η οποία δεν τα διάψευσε, όπως είπε, ενώ «δεν μας έδωσαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δικαιολογούν την αύξηση» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία μετά από αντιδράσεις μετέφερε την αύξηση της τιμής του γάλακτος στις 9 Νοεμβρίου. 

«Ελπίζω να κάνουν δεύτερες σκέψεις», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top