ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεύτερη 'ανάγνωση' της δημοσκόπησης - Άλλον θέλουν για Πρόεδρο, άλλος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεύτερη 'ανάγνωση' της δημοσκόπησης - Άλλον θέλουν για Πρόεδρο, άλλος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί

Με δεδομένη την απόφαση Νίκου Αναστασιάδη να αποχωρήσει από την πολιτική, η συζήτηση για πιθανούς διάδοχούς του στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχει αρχίσει για τα καλά, δεκαέξι μήνες πριν την εκλογική διαδικασία.

Υπάρχουν όμως και πολίτες που πιστεύουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε να εκλεγεί ξανά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας ‘Καθημερινή’ και της IMR, 11,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα μπορούσε να ήταν για τρίτη φορά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση όμως ποιος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί τελικά Πρόεδρος, ποσοστό 27,7% απαντά Αβέρωφ Νεοφύτου, 20,4% Νίκος Χριστοδουλίδης και 15,9% Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η πλειοψηφία προτιμάει τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Παρόλα αυτά, πιο κατάλληλος για να αναλάβει την προεδρία, σύμφωνα με το 32,2% των ερωτηθέντων είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 10,9% απαντά ότι καταλληλότερος είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, 9,4% η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, 8% απάντησε "άλλο", ενώ 7,2% απαντά ότι θα ψήφιζε Νίκο Αναστασιάδη για μια τρίτη θητεία. Ακολουθούν Αβέρωφ Νεοφύτου με 7,1%, και ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 6,1%. Ποσοστό 5,6% απαντά ότι δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο να αναλάβει την Προεδρία, ενώ 3,5% θεωρεί κατάλληλο τον πρώην Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη.

Ακρίβεια και οικονομικά οι κύριες ανησυχίες των πολιτών

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, και συγκεκριμένα το 43% κατατάσσουν την ακρίβεια ως το μείζον θέμα που τους απασχολεί. Ακολουθούν με 34% τα οικονομικά προβλήματα. 17% ανησυχεί για την πανδημία και τις συνέπειές της ενώ 16% για τα προβλήματα στην υγεία. 15% των ερωτηθέντων ανησυχούν για την επαγγελματική αποκατάσταση. Το Κυπριακό έρχεται σε δεύτερη πλέον μοίρα με το 14% να τον απασχολεί, ενώ 12% απάντησε τα σκάνδαλα, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE