Μπορούν τα χάπια ν’ αντικαταστήσουν τα εμβόλια; Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για το πώς λειτουργούν -ΒΙΝΤΕΟ

Μπορούν τα χάπια ν’ αντικαταστήσουν τα εμβόλια; Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για το πώς λειτουργούν -ΒΙΝΤΕΟ

«Χρησιμοποιούμε ένα χάπι για θεραπεία και όχι πρόληψη», ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης μιλώντας για το χάπι κατά του κορωνοϊού που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χάπια δεν θα αντικαταστήσουν τα εμβόλια.

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, μίλησε στον Alpha και είπε χαρακτηριστικά πως «είναι καλύτερα να μην νοσήσουμε γι’ αυτό να επιλέξουμε τον εμβολιασμό μας. Ο ασθενής πρέπει να παίρνει 3-4 ταμπλέτες το πρωί και το ίδιο το βράδυ. Πρόκειται για θεραπείες που είναι αρκετά δαπανηρές, οπόταν η χρήση τους γίνεται με προσοχή».

Έπειτα εξήγησε ότι τα φάρμακα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους ασθενείς, με τους γιατρούς να έχουν τον τελικό λόγο.

Το χάπι της εταιρείας Merck

«Αυτό το φάρμακο είναι τροποποιημένο ούτως ώστε όταν ο ιός το χρησιμοποιήσει να σταματάει άμεσα την περαιτέρω σύνθεση της αλυσίδας του RNA του ιού. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να μπαίνει εμπόδιο στον πολλαπλασιασμό του ιού. Το φάρμακο χρησιμοποιείται και για άλλους RNA ιούς. Φαίνεται να είναι αποτελεσματικό κατά 50%».

Το χάπι της Pfizer

«Πάλι σταματάει τον πολλαπλασιασμό του ιού και η αποτελεσματικότητα του ανεβαίνει στο 85%. Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα».

Δείτε εδώ το βίντεο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE