ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μπορούν τα χάπια ν’ αντικαταστήσουν τα εμβόλια; Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για το πώς λειτουργούν -ΒΙΝΤΕΟ

Μπορούν τα χάπια ν’ αντικαταστήσουν τα εμβόλια; Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για το πώς λειτουργούν -ΒΙΝΤΕΟ

«Χρησιμοποιούμε ένα χάπι για θεραπεία και όχι πρόληψη», ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης μιλώντας για το χάπι κατά του κορωνοϊού που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χάπια δεν θα αντικαταστήσουν τα εμβόλια.

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, μίλησε στον Alpha και είπε χαρακτηριστικά πως «είναι καλύτερα να μην νοσήσουμε γι’ αυτό να επιλέξουμε τον εμβολιασμό μας. Ο ασθενής πρέπει να παίρνει 3-4 ταμπλέτες το πρωί και το ίδιο το βράδυ. Πρόκειται για θεραπείες που είναι αρκετά δαπανηρές, οπόταν η χρήση τους γίνεται με προσοχή».

Έπειτα εξήγησε ότι τα φάρμακα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους ασθενείς, με τους γιατρούς να έχουν τον τελικό λόγο.

Το χάπι της εταιρείας Merck

«Αυτό το φάρμακο είναι τροποποιημένο ούτως ώστε όταν ο ιός το χρησιμοποιήσει να σταματάει άμεσα την περαιτέρω σύνθεση της αλυσίδας του RNA του ιού. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να μπαίνει εμπόδιο στον πολλαπλασιασμό του ιού. Το φάρμακο χρησιμοποιείται και για άλλους RNA ιούς. Φαίνεται να είναι αποτελεσματικό κατά 50%».

Το χάπι της Pfizer

«Πάλι σταματάει τον πολλαπλασιασμό του ιού και η αποτελεσματικότητα του ανεβαίνει στο 85%. Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top