ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τη χρήση του εμβολίου της Moderna για παιδιά 6 έως 11 ετών αξιολογεί ο ΕΜΑ

Τη χρήση του εμβολίου της Moderna για παιδιά 6 έως 11 ετών αξιολογεί ο ΕΜΑ

Την αξιολόγηση αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου Spikevax της Moderna κατά του COVID-19 σε παιδιά 6 έως 11 ετών ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του EMA (CHMP) θα επανεξετάσει τα δεδομένα που αφορούν το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων εν εξελίξει κλινικής μελέτης με παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, ώστε να αποφασίσει αν θα προτείνει την επέκταση της χρήσης του.

Ο ΕΜΑ σημειώνει πως το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε αξιολόγησης εξαρτάται πάντα από τα δεδομένα που υποβάλλονται. Το τρέχον χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης προβλέπει γνωμοδότηση εντός περίπου δύο μηνών, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες ή ανάλυση, προστίθεται.

Ο ΕΜΑ επισημαίνει πως πρόκειται για συντομευμένο χρονοδιάγραμμα σε σύγκριση με παρόμοιους τύπους αξιολογήσεων σε περιόδους κατά τις οποίες δεν υπάρχει πανδημία.

Το εμβόλιο της Moderna έχει ήδη εγκριθεί από τον ΕΜΑ για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών για την πρόληψη του COVID-19. Λειτουργεί με την τεχνολογία χρήσης του mRNA το οποίο διαβιβάζει οδηγίες για την παραγωγή της πρωτεϊνης-ακίδας (spike protein) που απαντάται στον ιό SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο COVID-19, προετοιμάζοντας έτσι το σώμα να αντιμετωπίσει τον ιό.

Μετά την κοινοποίηση του αποτελέσματος από τον ΕΜΑ, η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top