ΔΙΕΘΝΗ

Όταν ο Ομπάμα είχε διώξει από τον Λευκό Οίκο ταραξία που τον διέκοψε σε ομιλία του

Όταν ο Ομπάμα είχε διώξει από τον Λευκό Οίκο ταραξία που τον διέκοψε σε ομιλία του

Το φραστικό επεισόδιο δίπλα στον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν - «Εδώ είναι το σπίτι μου» είχε πει ο Ομπάμα και κάλεσε τον «ταραξία» να μην τον διακόπτει όταν του απαντά - Δείτε βίντεο.


Το φραστικό επεισόδιο που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ κατά την συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, απασχόλησε τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα social media.

Και ενώ υπήρξαν κάποιοι που πέραν της προκλητικής τοποθέτησης της δημοσιογράφου, αναφέρθηκαν στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για απώλεια ψυχραιμίας στην απάντησή του, ένα βίντεο τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει πώς αντιμετώπισε ένα παρόμοιο περιστατικό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Το βίντεο έρχεται από τον Ιούνιο του 2015, όταν ο Μπάμα μιλούσε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, έχοντας πλάι του τον τότε αντιπρόεδρο και νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τον μήνα υπερηφάνειας της LGBT κοινότητας. Σε κάποιο σημείο της τοποθέτησής του μία φωνή αντήχησε από το βάθος της αίθουσας η οποία κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση της χώρας για το πώς μεταχειρίζεται τους LGBT κρατουμένους.

Η ρητορική της ήταν επιθετική και δεν άφηνε τον Μπαράκ Ομπάμα να απαντήσει ο οποίος της έλεγε «όσο με διακόπτεις δεν θα λάβεις μία σωστή απάντηση από εμένα». Ο επιθετικός λόγος από τον «ταραξία» όπως τον κατονόμασαν τότε τα αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίστηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα να απαντά «ντροπή σου» συμπληρώνοντας πως δεν είναι σωστή συμπεριφορά αυτή όταν προσκαλείται κάπου.

«Άκουσέ με, λοιπόν. Είσαι στο σπίτι μου, δεν δείχνει σεβασμό αυτό που κάνεις», της είπε τότε ο Μπαράκ Ομπάμα με το υπόλοιπο πλήθος που βρισκόταν στην αίθουσα να τον καταχειροκροτεί και να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Δείτε βίντεο:

 

Τότε, ο «ταραξίας» αναγνωρίστηκε ως η τρανσέξουαλ Jennicet Gutiérrez για την οποία είχε αποκαλύψει το ABC πως δεν είχε έγγραφα παραμονής στην χώρα. Η Gutiérrez τελικά απομακρύνθηκε από την τελετή περίπου 200 ατόμων μετά από αίτημα του προέδρου.

«Κατά γενικό κανόνα, είμαι μια χαρά με μερικούς λάτρεις», είπε ο Ομπάμα. «Αλλά όχι όταν είμαι στο σπίτι μου», είπε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top