ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Ζητήσαμε δεδομένα από το Υπουργείο αλλά ακόμα να έρθουν, καθυστερήσαμε ένα μήνα…»

Δρ. Καραγιάννης: «Ζητήσαμε δεδομένα από το Υπουργείο αλλά ακόμα να έρθουν, καθυστερήσαμε ένα μήνα…»

Την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, τις προτάσεις της επιστημονικής ομάδας και τη χρήση μάσκας, σχολίασε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις προτάσεις των επιστημόνων προς το Υπουργείο Υγείας.

Αρχικά ανέφερε πως «η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδος κι αυτό οφείλεται στην εμβολιαστική κάλυψη που είναι ψηλότερη. Θα πρέπει να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά την εμβολιαστική κάλυψη από το 80%. Πρέπει να ανεβάσουμε την εμβολιαστική μας κάλυψη περαιτέρω γιατί στον γενικό πληθυσμό είναι γύρω στο 67%. Εδώ και καιρό εγώ τόνιζα ότι πρέπει να ανεβούμε στο 80-85% άρα υστερούμε ακόμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση της μάσκας στην Κύπρο βοήθησε να έχουμε καλή επιδημιολογική εικόνα».

Έπειτα πρόσθεσε ότι «έχουμε ζητήσει σαν επιτροπή δεδομένα από το Υπουργείο για να ξέρουμε πού είναι το πρόβλημα και να μπορούμε να τοποθετηθούμε σωστά ως προς ποια μέτρα θα βοηθήσουν. Τα ζητήσαμε αλλά ακόμα να έρθουν. Οι τελικές αποφάσεις εναπόκεινται στην Κυβέρνηση. Ήμουν ένας από αυτούς που ζήτησα προ καιρού οι εμβολιασμοί να γίνονται από 50+ χρονών. Καθυστερήσαμε ένα μήνα για να παρθεί η απόφαση για εμβολιασμούς πάνω 50+. Αυτό έχει συμβεί δυο με τρεις φορές. Μπορεί να έχουν από το Υπουργείο Υγείας απόψεις που τελικά υπερτερούν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top