Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Απειλεί με άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες - «Ψεύτης ο Μητσοτάκης»

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Απειλεί με άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες - «Ψεύτης ο Μητσοτάκης»

Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες απείλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γείτονος, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέει (σ.σ. η Ελλάδα) πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια πρόσφυγες».

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο» υποστήριξε με περίσσιο θράσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα, και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».

Εκνευρισμός για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «όλη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση».

«Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν «η Αλεξανδρούπολη είναι μια μικρή περιοχή σε όλη αυτή την εικόνα.

«Όλα αυτά για ποιο λόγο συμβαίνουν;» διερωτήθηκε και σημείωσε πως μετέφερε όλα όσα λέει στον Τζο Μπάιντεν. «Oι HΠΑ διάλεξαν λάθος γείτονα για τον εαυτό τους και δεν είναι σωστή η στάση τους να επιλέξουν στο Αιγαίο ως βάση την Ελλάδα».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE