ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με safepass και στοχευμένα μέτρα φέτος τα Χριστούγεννα - Τι σκέψεις έχουν οι ειδικοί για τους ανεμβολίαστους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με safepass και στοχευμένα μέτρα φέτος τα Χριστούγεννα - Τι σκέψεις έχουν οι ειδικοί για τους ανεμβολίαστους

Με όλο το πλανήτη να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα έξαρση της πανδημίας, οι ανησυχίες και οι φόβοι μεγαλώνουν όσο πλησιάζουμε την περίοδο τον γιορτών που τελικά όπως φαίνεται κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση.

Μπορεί η εμβολιαστική κάλυψη να προχωρά σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο για τους μη εμβολιασμένους υπάρχει έντονος προβληματισμός, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο για μέτρα σε όσους δεν εμβολιάστηκαν, όπως και σε άλλες χώρες. 

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης πρέπει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα σε κάποιους χώρους που παρατηρείται το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να εξετάζεται, μέχρι στιγμής, το σενάριο για νέους περιορισμούς.

Το καμπανάκι θα ηχήσει αν πλησιάσουμε τα 700 κρούσματα, καθώς εκεί λόγω και των κρύων ημερών του χειμώνα η κατάσταση θα ξεφύγει στα Νοσοκομεία, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που μπορεί να ξεπεράσαμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες βοήθησαν την κατάσταση έτσι ώστε να μην ληφθούν νέα μέτρα.

Το δεδομένο που υπάρχει είναι ότι το safepass όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά υποχρεωτικός θα γίνει ο έλεγχος μέσα από το CovScan από τις 22 Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε πολίτης που θέλει να μπει σε ένα υποστατικό, θα ελέγχεται με ένα κωδικό QR.

Σε ό,τι αφορά το πως θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, είναι νωρίς για προβλέψεις, παρόλο που απομένουν έξι εβδομάδες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κάνει σενάρια, αν αναλογιστεί πως σε άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Αυστρία μπαίνουν σε lockdown.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ένα θάνατο και 224 (ποσοστό θετικότητας: 0,38%) νέα κρούσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top