ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ για μεταναστευτικό: «Tο σημερινό μας πρόβλημα ως Κύπρος μπορεί να είναι ο αυριανός εφιάλτης της Ευρώπης»

  Αβέρωφ για μεταναστευτικό: «Tο σημερινό μας πρόβλημα ως Κύπρος μπορεί να είναι ο αυριανός εφιάλτης της Ευρώπης»

Από τη Δρούσεια όπου και βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό ζήτημα μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τέθηκε υπόψη του ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που έχουν εγκατασταθεί στη Δρούσεια, με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να τονίζει τα εξής:

«Πρώτον να πω πως δεν μετατρέπω το μεταναστευτικό πρόβλημα που εξελίσσεται ως ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά ζητήματα του τόπου, ως θέμα αριθμών και ποσοστών. Για εμένα δεν έχει σημασία αν ένα μικρό παιδί είναι ξενόγλωσσο ή ελληνόγλωσσο. Γνοιάζομαι για τη μόρφωση του κάθε παιδιού ανεξάρτητα ποια θρησκεία είναι, από ποια εθνικότητα. Αυτό όμως που με προβληματίζει, γι’ αυτό και στέκομαι δίπλα από την κυβέρνηση, είναι ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Πρέπει να βάλουμε ένα δίχτυ ασφάλειας από αυτούς που θέλουν να γίνουν οικονομικό βάρος στον τόπο, με κίνδυνο την αύξηση της εγκληματικότητας, με προβλήματα στην εθνική ασφάλεια αλλά και ορατό τον κίνδυνο πλέον της δημογραφικής αλλοίωσης του τόπου μας. Δεν είμαστε ρατσιστές και θα δώσουμε στήριξη, αγάπη και συμπόνοια, να αγκαλιάσουμε το μικρό παιδί που ξενιτεύεται γιατί το πολεμούν στη χώρα του. Ναι να δείξουμε την αγάπη σ’ αυτόν που κινδυνεύει στη χώρα του. Όμως δεν θα ανεχτούμε αυτούς που έρχονται να εκμεταλλευτούν τη χώρα μας. Τους παράτυπους, αυτούς που ίσως και στοχευμένα κάποιοι να μας τους στέλνουν στην Κύπρο. Είμαστε Ευρωπαίοι, σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε αυτά δεν δεχόμαστε την οποιαδήποτε έκπτωση. Αλλά πρέπει να προβληματίσει ολόκληρη την Ευρώπη. Προλάβαμε και ανοίξαμε τα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης χωρίς να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα. Και η Κύπρος δέχεται δυσανάλογες ροές μεταναστών και θέλουμε την Ευρώπη δίπλα μας γιατί το σημερινό μας πρόβλημα ως Κύπρος μπορεί να είναι ο αυριανός εφιάλτης της Ευρώπης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top