ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Συμμετοχή στο Συμβούλιο ΕΕ για το μέλλον της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας

ΥΠΑΜ: Συμμετοχή στο Συμβούλιο ΕΕ για το μέλλον της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα εξετάσουν τα τρέχοντα θέματα και το μέλλον της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, κατά την πρώτη συνεδρία εργασίας, θα παρακαθήσουν σε κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών όπου θα κληθούν από κοινού να ανταλλάξουν απόψεις για το προσχέδιο του εγγράφου της Στρατηγικής Πυξίδας.

Προστίθεται ότι οι εργασίες των Υπουργών θα συνεχίσουν με συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) και θα έχουν ως επίκεντρο τους τρόπους ενίσχυσης του οργανισμού στο τομέα της καινοτομίας.

Υπό την ενότητα «τρέχοντα θέματα», σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία, τη Στρατιωτική Κινητικότητα και την παρούσα κατάσταση των προγραμμάτων της PESCO, ενώ οι Υπουργοί Άμυνας θα εξετάσουν τρόπους επαύξησης της αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένους τομείς των εκπαιδευτικών αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρεται επίσης ότι η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top