ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Αν μας έρθει πέμπτο κύμα πριν τα Χριστούγεννα θα έρθουν περιορισμοί – ΒΙΝΤΕΟ

Δρ. Καραγιάννης: Αν μας έρθει πέμπτο κύμα πριν τα Χριστούγεννα θα έρθουν περιορισμοί – ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση πως μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να ξεπεράσει τα 300 για σήμερα Δευτέρα (15/11), εξέφρασε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία τόσο για την αύξηση των κρουσμάτων όσο και γιατί χθες Κυριακή τα κρούσματα ήταν πάνω από τα 200, ημέρα που πάντα βλέπουμε μειωμένο αριθμό.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανησυχία για πολλούς λόγους. Πρώτον λόγω του τι συμβαίνει αλλαχού και δεύτερον στο γεγονός ότι παρόλο του ότι η εμβολιαστική μας κάλυψη είναι αρκετά υψηλή τις τελευταίες μέρες διαφαίνεται μια σταδιακή αύξηση. Βλέποντας όμως τα χτεσινά αποτελέσματα όπου τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν ήταν ανοιχτά και τα δείγματα αναλύθηκαν από αυτά που έκανε το Υπουργείο Υγείας υπήρχε ένας αρκετός υψηλός, 58 από τα δείγματα αυτά που ήταν θετικά ήταν στη Λευκωσία ενώ η Λευκωσία είναι γύρω στα 15-20 και ένα ποσοστό θετικότητας το οποίο ξεπέρασε το 0,4% με περιορισμένο αριθμό δειγμάτων. Σήμερα ίσως ξεπεράσουμε τα 300, το απεύχομαι φυσικά αλλά νομίζω θα είμαστε αρκετά ψηλά και πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να ξεφύγουν», ανέφερε

Την ίδια ώρα τόνισε πως πρέπει να γίνει μια προσεκτική ανάλυση των δεδομένων της ομάδας ιχνηλάτησης ώστε να εντοπιστεί που είναι το πρόβλημα.«Είναι οι εργασιακοί χώροι; Είναι τα σχολεία;

Είναι κάποιοι άλλοι χώροι που πρέπει να εστιάσουμε κυρίως όσο αφορά το γρήγορο τεστ; Διότι πλέον η τουριστική βιομηχανία δεν είναι ανοιχτή επομένως δεν έχουμε πρόβλημα εκεί ούτε παρακολουθώντας τα δείγματα από τα αεροδρόμια έχουμε πρόβλημα. Επομένως το πρόβλημα είναι στην κοινότητα και πρέπει να εστιάσουμε και εκεί πρέπει να γίνονται και τα τεστ. Οι τρίτες δόσεις έχουν γίνει γύρω στο 60% επομένως προχωράει και θωρακιζόμαστε». 

Παράλληλα το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας δήλωσε πως υπάρχει πρόβλημα στην ηλικιακή ομάδα 30-40 ετών στο θέμα της εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ σημείωσε πω παρατηρείται υψηλός αριθμός κρουσμάτων λόγω και της κοινωνικής τους δραστηριοποίησης.

Τέλος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός πέμπτου κύματος, εξέφρασε την ελπίδα του ότι δεν φτάσει στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς αν συμβεί αυτό θα υπάρξουν περιορισμοί.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top