Αναγκαία η τρίτη δόση για την εξασφάλιση του safepass; - Διευκρινίσεις από Υπ. Υγείας

Αναγκαία η τρίτη δόση για την εξασφάλιση του safepass; - Διευκρινίσεις από Υπ. Υγείας

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα" για την απόφαση της ενισχυτικής δόσης στα άτομα άνω των 18 ετών μετά το πέρας των 6 μηνών από τη δεύτερη δόση.

Όσο αφορά στο αν η τρίτη δόση είναι προαιρετική ο κύριος Αθανασίου είπε πως μέχρι στιγμής για την εξασφάλιση του safepass είναι απαραίτητη η λήψη μόνο των δύο πρώτων δόσεων. 

Στη χθεσινή συνάντηση του Υπ. Υγείας με τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, όλοι συμφώνησαν σε μη αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων καθώς και στην ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης. 

"Όλοι αφουγκραζόμαστε την κόπωση που έχει περιέλθει στην κοινότητα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μετά από δύο χρόνια ότι θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα", ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας.

"Ο λόγος που δεν λήφθηκαν οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα είναι γιατί έχει συμφωνηθεί ότι κάθε εβδομάδα θα υπάρχει σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή ώστε να αξιολογούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα", πρόσθεσε.

"Αν κριθεί αναγκαίο, αν υπάρχει περαιτέρω έξαρση ή αν έχει επηρεαστεί η επιδημιολογική εικόνα, τότε θα υπάρχει παρέμβαση και θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα"

Παράλληλα, ο κύριος Αθανασίου επισήμανε ότι υπάρχουν συμπτωματικά πρόσωπα που δεν υποβάλλονται σε τεστ ή ακόμα σπεύδουν κανονικά στην εργασία τους. 

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE