Αναγκαία η τρίτη δόση για την εξασφάλιση του safepass; - Διευκρινίσεις από Υπ. Υγείας

Αναγκαία η τρίτη δόση για την εξασφάλιση του safepass; - Διευκρινίσεις από Υπ. Υγείας

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα" για την απόφαση της ενισχυτικής δόσης στα άτομα άνω των 18 ετών μετά το πέρας των 6 μηνών από τη δεύτερη δόση.

Όσο αφορά στο αν η τρίτη δόση είναι προαιρετική ο κύριος Αθανασίου είπε πως μέχρι στιγμής για την εξασφάλιση του safepass είναι απαραίτητη η λήψη μόνο των δύο πρώτων δόσεων. 

Στη χθεσινή συνάντηση του Υπ. Υγείας με τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, όλοι συμφώνησαν σε μη αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων καθώς και στην ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης. 

"Όλοι αφουγκραζόμαστε την κόπωση που έχει περιέλθει στην κοινότητα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μετά από δύο χρόνια ότι θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα", ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας.

"Ο λόγος που δεν λήφθηκαν οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα είναι γιατί έχει συμφωνηθεί ότι κάθε εβδομάδα θα υπάρχει σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή ώστε να αξιολογούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα", πρόσθεσε.

"Αν κριθεί αναγκαίο, αν υπάρχει περαιτέρω έξαρση ή αν έχει επηρεαστεί η επιδημιολογική εικόνα, τότε θα υπάρχει παρέμβαση και θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα"

Παράλληλα, ο κύριος Αθανασίου επισήμανε ότι υπάρχουν συμπτωματικά πρόσωπα που δεν υποβάλλονται σε τεστ ή ακόμα σπεύδουν κανονικά στην εργασία τους. 

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατροπές στην υπόθεση Σάντυ: «Πλαστά τα μηνύματα» - Άφαντο το κρίσιμο κινητό - Βίντεο

Ανατροπές στην υπόθεση Σάντυ: «Πλαστά τα μηνύματα» - Άφαντο το κρίσιμο κινητό - Βίντεο

Ο γρίφος γύρω από την υπόθεση Σάντυ περιπλέκεται, με συνεχείς ανατροπές και τους ανακριτές να αναζητούν το κρίσιμο κινητό της γυναίκας-κλειδί. Αν και η ίδια υποστήριξε πως κατασκεύασε τα επίμαχα μηνύματα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, τα ευρήματα της Europol δείχνουν ότι αυτά παραποιήθηκαν πρόσφατα και όχι το 2020, όπως αρχικά ισχυριζόταν.

BEST OF TOTHEMAONLINE