ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μονόδρομος η αυστηροποίηση των μέτρων πριν τις γιορτές- Στο τραπέζι η ακύρωση safepass χωρίς τρίτη δόση

Μονόδρομος η αυστηροποίηση των μέτρων πριν τις γιορτές- Στο τραπέζι η ακύρωση safepass χωρίς τρίτη δόση

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επικαιροποίηση του πλάνου για αναχαίτηση της πανδημίας την ερχόμενη εβδομάδα και η αυστηροποίηση των μέτρων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, αφού τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους οι αρμόδιοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Το ζητούμενο που παραμένει αναπάντητο είναι το είδος και το εύρος των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Προς το παρόν ο προβληματισμός εστιάζεται στο θέμα της ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης αφού τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι οι νέες λοιμώξεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν μη εμβολιασμένους ή άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα πριν από έξι και πλέον μήνες. Στη βάση αυτού του ευρήματος η άποψη για την υποχρεωτική λήψη της ενισχυτικής δόσης ώστε για να είναι εφικτή η εγκυρότητα του safe pass φαίνεται να είναι ένα μέτρο που κερδίζει έδαφος. Το μέτρο αυτό άρχισε να εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπου δηλαδή το safe passe ενός πολίτη ακυρώνεται εάν έχουν παρέλθει έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος.

Ένα άλλο εύρημα των ειδικών έχει να κάνει με την αύξηση των λοιμώξεων σε όλες τις βαθμίδες στο χώρο της εκπαίδευσης. Εάν η κατάσταση δεν αλλάξει δραστικά τότε θα πρέπει να θεωρείται η αναπροσαρμογή του πλάνου των εορταστικών εκδηλώσεων στα σχολεία ή ακόμη και η αναβολή τους.

Τα δεδομένα θα τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη που θα έχει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα. Ο υπουργός Υγείας αναμένει εισηγήσεις από τους επιστήμονες για μέτρα που θα βοηθήσουν στην ανακοπή της ανοδικής τάσης των επιδημιολογικών δεικτών ώστε η εικόνα να αναστραφεί έγκαιρα, για να μην απαιτηθεί η λήψη αυστηρότερων μέτρων κατά την περίοδο των γιορτών, εξέλιξη που θα έχει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top