ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Φόβος για πέμπτο κύμα της πανδημίας - Η κατάσταση διεθνώς

Φόβος για πέμπτο κύμα της πανδημίας - Η κατάσταση διεθνώς

Για τον κίνδυνο και πέμπτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, αν δεν αυξηθούν γρήγορα τα ποσοστά εμβολιασμού και δεν περιοριστούν οι επαφές, προειδοποίησε χθες Σάββατο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου "Ρόμπερτ Κοχ", Λόταρ Βίλερ.

Σύμφωνα με τα μοντέλα που εξετάζει το Ινστιτούτο, "αν δεν τηρηθούν με συνέπεια οι περιορισμοί και δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε και πέμπτο κύμα", δήλωσε ο κ. Βίλερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και χαρακτήρισε "πικρό" το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει περισσότεροι άνθρωποι "να κάνουν αυτό το εύκολο βήμα και να εμβολιαστούν".

Η περαιτέρω εξέλιξη του χειμώνα "εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό που συμβαίνει τώρα", πρόσθεσε και επανέλαβε ότι πρέπει να ακυρωθούν μεγάλες εκδηλώσεις σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 42.727 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.354.942, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 75 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 99.062 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Καθώς οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, χθες ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, ο Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο και πέμπτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, αν δεν αυξηθούν γρήγορα τα ποσοστά εμβολιασμού και δεν περιοριστούν οι επαφές.

Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει 449.955.588 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 στη χώρα έως το πρωί του Σαββάτου και έχουν διανείμει 567.081.775 δόσεις εμβολίων, ανέφεραν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτά τα στοιχεία είναι υψηλότερα από τις 448.155.906 δόσεις εμβολίου που τα CDC τόνισαν ότι είχαν χορηγηθεί έως τις 19 Νοεμβρίου από τις 562.868.095 δόσεις που είχαν διανεμηθεί.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι 229.837.421 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ 196.128.496 άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου, έως τις 6:00 το πρωί χθες Σαββάτου, τοπική ώρα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Χάγη στο τέλος μιας διαδήλωσης ενάντια στα νέα μέτρα της ολλανδικής Kυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας COVID-19, την επομένη του "οργίου βίας" που ξέσπασε στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

Σε μια δημοφιλή περιοχή της Χάγης όπου έχει έδρα η ολλανδική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα. Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη.

Η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό lockdown την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα κρουσμάτων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν ιδιαίτερα τον κλάδο της εστίασης, με τα εστιατόρια να υποχρεώνονται να κλείνουν στις 20:00.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 227 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 3.306 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 292.372 θανάτους αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά του, το Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 3.862.137, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου, που όμως στελέχη του παραδέχονται πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 217 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 8.833 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού μειώνει τη μετάδοση και τους θανάτους σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από τις πρώτες εβδομάδες εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα τον Απρίλιο του 2020.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το 70% του επιλέξιμου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 90% έχει λάβει μια πρώτη δόση. Χθες Σάββατο, το Υπουργείο ξεκίνησε μια εκστρατεία για να προσεγγίσει 21 εκατομμύρια Βραζιλιάνους που δεν έχουν προσέλθει να λάβουν τη δεύτερη τους δόση εμβολίου.

Με 612.587 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top