Νέα μέτρα στο τραπέζι μέχρι και τα Χριστούγεννα - Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη Υπ. Υγείας

Νέα μέτρα στο τραπέζι μέχρι και τα Χριστούγεννα - Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη Υπ. Υγείας

Σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό υπό τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, πραγματοποιείται τη Δευτέρα, στις 15.00 στο Υπουργείο Υγείας, εν μέσω της επιδείνωσης που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, θα προηγηθεί συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ενημερώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου αλλά και για τις εισηγήσεις των ειδικών όσον αφορά την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δύο συναντήσεις πραγματοποιούνται ενόψει της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Τετάρτη.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι στην σύσκεψη του Υπουργού με τους επιδημιολόγους θα τεθούν επί τάπητος διάφορα ήπια, προς το παρόν, μέτρα μεταξύ των οποίων τα self-test, ο περιορισμός των ατόμων στις συναθροίσεις, η τηλεργασία, η πραγματοποίηση στοχευμένων τεστ τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους. Ακόμη εξετάζεται η απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σε κλαμπ, γήπεδα και θέατρα.

Πληροφορίες φέρουν το Υπουργείο να προσανατολίζεται σε μη πραγματοποίηση σχολικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, αλλά και στην ακύρωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις. Σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Πάντως το Σάββατο, σε δηλώσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεθούν περιορισμοί στις διακινήσεις των ανεμβολίαστων πολιτών, προκειμένου να αποφευχθεί το ολικό lockdown.

«Προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό lockdown κάποιοι πρέπει να αποκλειστούν, ανεξάρτητα του πόσο σεβόμαστε τις απόψεις τους», ήταν η δήλωση του Προέδρου.

Εξάλλου, από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus για τη διενέργεια ελέγχων κατοχής SafePass, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE