Συναντήσεις Υπουργού Υγείας με Πρόεδρο Αναστασιάδη και επιδημιολόγους για τα μέτρα

Συναντήσεις Υπουργού Υγείας με Πρόεδρο Αναστασιάδη και επιδημιολόγους για τα μέτρα

Σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό υπό τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, πραγματοποιείται σήμερα, στις 15.00 στο Υπουργείο Υγείας, εν μέσω της επιδείνωσης που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νωρίτερα, θα προηγηθεί συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ενημερώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου αλλά και για τις εισηγήσεις των ειδικών όσον αφορά την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δύο συναντήσεις πραγματοποιούνται ενόψει της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Τετάρτη.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι στην σύσκεψη του Υπουργού με τους επιδημιολόγους θα τεθούν επί τάπητος διάφορα ήπια, προς το παρόν, μέτρα μεταξύ των οποίων τα self-test, ο περιορισμός των ατόμων στις συναθροίσεις, η τηλεργασία, η πραγματοποίηση στοχευμένων τεστ τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους. Ακόμη εξετάζεται η απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σε κλαμπ, γήπεδα και θέατρα.

Πληροφορίες φέρουν το Υπουργείο να προσανατολίζεται σε μη πραγματοποίηση σχολικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, αλλά και στην ακύρωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις. Σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Πάντως το Σάββατο, σε δηλώσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεθούν περιορισμοί στις διακινήσεις των ανεμβολίαστων πολιτών, προκειμένου να αποφευχθεί το ολικό lockdown.

«Προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό lockdown κάποιοι πρέπει να αποκλειστούν, ανεξάρτητα του πόσο σεβόμαστε τις απόψεις τους», ήταν η δήλωση του Προέδρου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.