ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Με υποχρεωτική την τρίτη δόση προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα – Ακούει επιδημιολόγους ο Χατζηπαντέλας

Με υποχρεωτική την τρίτη δόση προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα – Ακούει επιδημιολόγους ο Χατζηπαντέλας

Πραγματοποιείται, αυτή την ώρα, η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, με σκοπό να συζητηθούν οι προτάσεις για νέα μέτρα που αναμένεται να «κλειδώσουν» στο Υπουργικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η πρόταση που θα κατατεθεί στο τραπέζι είναι υποχρεωτική τρίτη δόση εμβολίου σε όσους έχει περάσει η χρονική περίοδος 6 – 7 μηνών μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το χρονικό περιθώριο που θα δοθεί σε όσους έχει λήξει η προθεσμία των 6 ή 7 μηνών, είναι 15 ημέρες από την μέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα το συγκεκριμένο μέτρο.

Αν τελικά τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο, συνεπάγεται με το ότι δεν θα χρειαστεί να καταστεί υποχρεωτική η εξέταση με rapid τεστ και στους εμβολιασμένους, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως στους αυξημένους χώρους κινδύνου, δηλαδή νοσοκομεία, γηροκομεία και άλλες κλειστές δομές. Ανοικτό είναι και το σενάριο επιβολής της τηλεργασίας, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, η προσοχή θα στραφεί κυρίως στα σχολεία, ενώ στόχος είναι το κλείσιμο να είναι τελευταία επιλογή.

Μέτρα που συζητούν για τα σχολεία είναι η αύξηση του ελέγχου με rapid τεστ στους μαθητές, ενώ μια άλλη εισήγηση θέλει τους γονείς να πραγματοποιούν οι ίδιοι self τεστ στα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα δεδομένη φαίνεται να είναι η αναστολή μεγάλων εκδηλώσεων, ενώ οι επιδημιολόγοι ψηφίζουν ομόφωνα την χρήση προστατευτικής μάσκας στους μαθητές του δημοτικού.

Αναμένουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ενώ ότι συζητηθεί θα παρουσιαστή την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα (Δευτέρα 22 Νοεμβρίου), καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus για τη διενέργεια ελέγχων κατοχής SafePass. Από το μέτρο εξαιρούνται τα άτομα ηλικίας 18 ετών και τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top