ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπ. Υγείας της Γερμανίας: «Στο τέλος του χειμώνα ο κάθε Γερμανός θα έχει εμβολιαστεί, ιαθεί ή πεθάνει»

Υπ. Υγείας της Γερμανίας: «Στο τέλος του χειμώνα ο κάθε Γερμανός θα έχει εμβολιαστεί, ιαθεί ή πεθάνει»

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα - αυτό ακούγεται κυνικό - σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή «Δέλτα», είναι τεράστιος.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Γενς Σπαν τόνισε ότι «δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top