ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τρέχουν για τρίτη δόση οι εμβολιασμένοι - Όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη Χατζηπαντέλα - Επιδημιολόγων

Τρέχουν για τρίτη δόση οι εμβολιασμένοι - Όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη Χατζηπαντέλα - Επιδημιολόγων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.  

Όπως ανέφερε αρχικά «δεν έχει κλειδώσει τίποτα, συζητήθηκαν οι μάσκες στα σχολεία και rapid test μια φορά μια φορά την εβδομάδα και η κατάργηση Χριστουγεννιάτικων γιορτών σε Δήμους και σχολεία. Κάποιοι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση του self-test αλλά και την τηλεργασία. Η ημερομηνία λήξης του SafePass θα είναι σε εφτά μήνες, από την ημερομηνία της έκδοσης του.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν rapid test σε όλο τον πληθυσμό, σε περιοχές που υπάρχουν πολλά κρούσματα. Δόθηκε εισήγηση για να δοθεί περιθώριο τριών εβδομάδων σε μη εμβολιασμένους, για να εμβολιαστούν, αλλιώς θα αποκλείονται από κάποιους χώρους. Αυτές είναι οι εισηγήσεις που θα πάνε την Τετάρτη για έγκριση, στο Υπουργικό. Θα δίνεται σε εμβολιασμένους από φαρμακεία και θα επιβεβαιώνεται με PCR τεστ, μέσω του Προσωπικού Ιατρού», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας.

Πληροφορίες του ThemaOnline, αναφέρουν πως ο Υπουργός Υγείας βρήκε σύμφωνη την απόφαση για υποχρεωτική τρίτη δόση εμβολίου σε όσους έχει περάσει η χρονική περίοδος των έξι μηνών που εμβολιάστηκαν, όπως σας ανέφερε η ιστοσελίδα μας σε προηγούμενα ρεπορτάζ. 

Η περίοδος «χάριτος», σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι τρεις εβδομάδες από την μέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε πως «συζητήσαμε τις επιλογές μας. Δεν θα σχολιάσω μέτρα, θέλω να περάσω ένα άλλο μήνυμα. Ανεξαρτήτως τι θα αποφασιστεί έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο. Μην ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε περίοδο αυξημένου κινδύνου που είναι οι γιορτές, αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, αυξάνουμε και το ρίσκο να εκτεθούμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top