Αυτή είναι η κατηγορία ανθρώπων που έχει ανοσία στον κορωνοϊο

Αυτή είναι η κατηγορία ανθρώπων που έχει ανοσία στον κορωνοϊο

Αποδείχθηκε ότι στο αίμα των ιατρών που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ασθενείς με κορονοϊό, υπάρχουν συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού.


Επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισαν μια κατηγορία ανθρώπων με μοναδικές ιδιότητες ανοσίας έναντι της μόλυνσης από κορωνοϊό. Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε νοσοκομεία και κόκκινες ζώνες για τον κορωνοϊό.

Διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα στο αίμα τους ήταν ασυνήθιστα υψηλά σε Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σε θέση να αναγνωρίζουν επικίνδυνες λοιμώξεις όταν εισέρχονται στο σώμα, γράφει το περιοδικό Nature.

Πριν από αυτό, οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερους από 750 γιατρούς που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ασθενείς με κορωνοϊό. Σύμφωνα με μια από τις εκδοχές, θα μπορούσαν να αποκτήσουν συγκεκριμένα αιμοσφαίρια αφού μολυνθούν με τον COVID-19, ο οποίος προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για αυτό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.