Αυτή είναι η κατηγορία ανθρώπων που έχει ανοσία στον κορωνοϊο

Αυτή είναι η κατηγορία ανθρώπων που έχει ανοσία στον κορωνοϊο

Αποδείχθηκε ότι στο αίμα των ιατρών που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ασθενείς με κορονοϊό, υπάρχουν συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού.


Επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισαν μια κατηγορία ανθρώπων με μοναδικές ιδιότητες ανοσίας έναντι της μόλυνσης από κορωνοϊό. Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε νοσοκομεία και κόκκινες ζώνες για τον κορωνοϊό.

Διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα στο αίμα τους ήταν ασυνήθιστα υψηλά σε Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σε θέση να αναγνωρίζουν επικίνδυνες λοιμώξεις όταν εισέρχονται στο σώμα, γράφει το περιοδικό Nature.

Πριν από αυτό, οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερους από 750 γιατρούς που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ασθενείς με κορωνοϊό. Σύμφωνα με μια από τις εκδοχές, θα μπορούσαν να αποκτήσουν συγκεκριμένα αιμοσφαίρια αφού μολυνθούν με τον COVID-19, ο οποίος προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για αυτό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE