ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ στο Λονδίνο: Η Κύπρος προσπαθεί να κάνει την κρίση ευκαιρία

 ΥΠΕΣ στο Λονδίνο: Η Κύπρος προσπαθεί να κάνει την κρίση ευκαιρία

Σε ενθαρρυντικά σημάδια απόδοσης της κυβερνητικής στρατηγικής για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Κύπρο σε αυτή τη νέα φάση της πανδημίας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής στο περιθώριο διεθνούς επιχειρηματικού συνεδρίου στο Λονδίνο στο οποίο ήταν κεντρικός ομιλητής.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Κύπρος είναι σε θέση σε ένα μετα-πανδημικό περιβάλλον να διατηρήσει τα κεκτημένα και να επεκτείνει τον ρόλο της ως περιφερειακός κόμβος για επενδυτές και επιχειρηματίες, ο κ. Νουρής απάντησε καταφατικά.

«Για αυτό βρισκόμαστε εδώ. Μετά την περίοδο της πανδημίας προσπαθούμε στην Κύπρο να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και νομίζω το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα πρώτα αποτελέσματα», σημείωσε αρχικά.

«Μέσα από την κρίση της πανδημίας έχουμε αναπτύξει έναν νέο μηχανισμό ταχείας αδειοδότησης σε διάφορα επίπεδα της χώρας μας, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλες τις υπηρεσίες που έχουμε. Εδώ είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που η Κύπρος σήμερα μπορεί να δώσει σε όσους θα ήθελαν να επιλέξουν τη δική μας χώρα ως χώρο δραστηριοποίησης», πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνέχεια εκτίμησε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς αυτής της ταχείας αδειοδότησης είναι «ξεκάθαρα εμφανή και ενθαρρυντικά», αν και έσπευσε να σημειώσει ότι η κυβέρνηση έχει θέσει τον πήχη «πολύ ψηλότερα» σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα. «Είμαι αισιόδοξος ότι με το δυναμικό που η Κύπρος διαθέτει, με το δαιμόνιο με το οποίο ο Κύπριος αναπτύσσεται επιχειρηματικά και τη διεύρυνση των κριτηρίων που δούμε δώσει και που φαίνεται και από εδώ να αγκαλιάζεται θετικά, θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας με εκπροσώπους της οργανωμένης παροικίας. «Είχα χθες την ευκαιρία να έχω μια εκτεταμένη συζήτηση με τους παροικιακούς παράγοντες, κατά την οποία έγινε και η ανασκόπηση του εθνικού μας προβλήματος,το οποίο -ας είμαστε ρεαλιστές- βρίσκεται σε μια τελματωμένη κατάσταση εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας», είπε.

Βεβαίως, συνέχισε, συζήτησαν και τις εξελίξεις που προκύπτουν σε άλλα μείζονα θέματα που αφορούν τη χώρα, όπως είναι το μεταναστευτικό και τα προβλήματα που αυτό επιφέρει στην Κύπρο. Από την άλλη, δήλωσε ο κ. Νουρής, "έχω αναπτύξει επίσης τόσο τη νέα στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης όσο και την προσφυγική πολιτική, οι οποίες είναι εξαιρετικά στοχευμένες. Και βεβαίως το μεγάλο όραμα της κυβέρνησης για την αναβίωσης της υπαίθρου μας, των ορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών μας περιοχών, θέλοντας να στείλω το μήνυμα ιδίως στους νέους ανθρώπους της παροικίας και του απόδημου ελληνισμού ότι η Κύπρος είναι έτοιμη και ανοίγει απλόχερα τις αγκάλες της για να δεχθεί όποιους νέους ανθρώπους θα ήθελαν να επιστρέψουν στην πατρίδα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή, προφέροντας γενναιόδωρα κίνητρα και χορηγίες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top