ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Οι αντιφάσεις των νέων μέτρων – Τα 4 μεγάλα παράδοξα που θα ισχύουν από Δεκέμβρη  

Οι αντιφάσεις των νέων μέτρων – Τα 4 μεγάλα παράδοξα που θα ισχύουν από Δεκέμβρη   

Στενεύουν τα περιθώρια και οι επιλογές για όσους είναι ακόμη ανεμβολίαστοι στην Κυπριακή κοινωνία αφού τα νέα μέτρα «κλείδωσαν», κλειδώνοντας τους ανεμβολίαστους έξω από από γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Στόχος έγιναν επίσης τα παιδιά αφού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, όλα τα παιδιά 6 - 11 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν από 29 Νοεμβρίου Safepass είτε σε έντυπη μορφή είτε σε γραπτό μήνυμα.

Την ίδια ώρα, όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση και η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική στις ηλικίες από 6 ετών και άνω.

Πως δηλαδή μια μητέρα θα πείσει το 6 ετών παιδί της να φορά συνεχώς τη μάσκα του και αυτό να το τηρεί κατά γράμμα; Πόσο μάλλον να υποβάλλεται στη δοκιμασία rapid test κάθε εβδομάδα.

Αν δούμε τη σφαιρική εικόνα των μέτρων θα αντιληφθούμε πως υπάρχουν ορισμένα παράδοξα τα οποία δεν διευκρίνισε κανείς.

Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε ανεμβολίαστους να πηγαίνουν στην εκκλησία με PCR ή rapid test αλλά να απαγορεύεται να πάνε σε εστιατόρια ή καφέ μετά τις 15 του Δεκέμβρη;

Τα παράδοξα όμως δεν σταματάνε σε αυτό το παράδειγμα, αφού ένας υπάλληλος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, δικαιούται να δουλεύει όμως όταν σχολάσει απαγορεύεται να παρευρεθεί στο ίδιο υποστατικό ως πελάτης.

Πέραν της ευρύτερης κοινωνίας θα μπορούσαμε να ρίξουμε και μια ματιά στα ίδια τα νοσηλευτήρια, όπου ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές συνεχίζουν να περιθάλπτουν ασθενείς, ενώ οι ίδιοι δεν προστατεύθηκαν αφού δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top