Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Κανονικά θα προσέλθουν στο σχολείο τα παιδιά τη Δευτέρα 29/11, παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι δεν χρειάζεται να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους αρνητική εξέταση rapid test, αφού η σχετική ανάλυση θα γίνει στη σχολική μονάδα του σχολείου τους.

Αναφορικά με την προστατευτική μάσκα αυτή θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και όχι της Προδημοτικής.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα, που δείχνουν ότι το 1/3 των κρουσμάτων προέρχονται από τα σχολεία.

Εκ μέρους του Υπουργείου αντιλαμβάνονται και κατανοούν τις αντιδράσεις του κόσμου για την υγεία των παιδιών, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση του ιού, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.

Παράλληλα, στο παρόν στάδιο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα προκύψουν αλλαγές σχετικά με τους χώρους εστίασης, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE