Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Κανονικά θα προσέλθουν στο σχολείο τα παιδιά τη Δευτέρα 29/11, παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι δεν χρειάζεται να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους αρνητική εξέταση rapid test, αφού η σχετική ανάλυση θα γίνει στη σχολική μονάδα του σχολείου τους.

Αναφορικά με την προστατευτική μάσκα αυτή θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και όχι της Προδημοτικής.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα, που δείχνουν ότι το 1/3 των κρουσμάτων προέρχονται από τα σχολεία.

Εκ μέρους του Υπουργείου αντιλαμβάνονται και κατανοούν τις αντιδράσεις του κόσμου για την υγεία των παιδιών, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση του ιού, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.

Παράλληλα, στο παρόν στάδιο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα προκύψουν αλλαγές σχετικά με τους χώρους εστίασης, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.