ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Μονόδρομος η χορήγηση του εμβολίου» - Στο 70% η πληρότητα του παιδιατρικού θαλάμου στο Μακάρειο

Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Μονόδρομος η χορήγηση του εμβολίου» - Στο 70% η πληρότητα του παιδιατρικού θαλάμου στο Μακάρειο

Για την τωρινή κατάσταση στον παιδιατρικό θάλαμο, τις αδικαιολόγητες κατά τη γνώμη του αντιδράσεις γονέων για το εμβόλιο και την ανάγκη χορήγησης του εμβολίου μίλησε στο ThemaOnline ο Δρ. Αβραάμ Ηλία, διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο Δρ. Αβραάμ ανέφερε πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιστατικά της νόσου Covid19 στον παιδιατρικό θάλαμο, αλλά υπάρχει μια πληρότητα 60-70% από άλλες ασθένειες, όπως αναπνευστικά νοσήματα ή οξεία βρογχιολίτιδα (RSV). Μια μερίδα της πληρότητας που παρουσιάζεται, ανήκει στη κατηγορία σοβαρών περιστατικών.

Όσο για την επιβολή των νέων μέτρων, ανέφερε πως αυτά κρίνονται απαραίτητα για την θωράκιση της υγείας των παιδιών, αλλά και για την μείωση εξάπλωσης του ιού στις υπόλοιπες μερίδες του πληθυσμού. Χαρακτήρισε τις αντιδράσεις μερικών γονέων για το εμβόλιο αδικαιολόγητες, τονίζοντας πως «είναι μονόδρομος η χορήγηση του εμβολίου για να μπορέσει να κυλήσει ομαλά η σχολική χρονιά». Συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για ένα αδειοδοτημένο, ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, εγκεκριμένο από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA). Εξήγησε πως, από την στιγμή που το 1/3 κρουσμάτων σήμερα είναι παιδιά, πρέπει να υλοποιηθούν και τα απαραίτητα μέτρα.

«2.6 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική έχουν ήδη χορηγηθεί το εμβόλιο ηλικίας μεταξύ 5-11. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού για παιδιά και στον Καναδά και στο Ισραήλ και σιγά σιγά πρέπει να πάρει σειρά και η Ευρώπη», δήλωσε. Τόνισε πως ήδη έχουν διαπιστωθεί θάνατοι παιδιών από κορωνοϊό, στα κατεχόμενα και στην Ελλάδα. Ξεκαθάρισε πως πρόκειται ακριβώς για το ίδιο εμβόλιο, δηλαδή την ίδια ουσία και ότι απλώς η δόση που χρησιμοποιείται για παιδιά κάτω των 12 είναι το 1/3 (10μg, αντί 30μg) αυτής που χορηγείται στους 12 και άνω. Χορηγείται κανονικά όπως και στα άτομα 12 ετών και άνω, με 2 δόσεις, με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων η μία από την άλλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top