ΗΠΑ: Μελετούν τα στοιχεία για να αποφασίσουν αν θα επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για την νέα μετάλλαξη

ΗΠΑ: Μελετούν τα στοιχεία για να αποφασίσουν αν θα επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για την νέα μετάλλαξη

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή απαγόρευσης των πτήσεων από τις χώρες της νότιας Αφρικής αποτελεί πιθανότητα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν στοιχεία για την νέα μετάλλαξη του SARS-COV-2.

 

Δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για διακοπή των πτήσεων. «Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουμε ό,τι έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο, να αποκλείσουμε τα ταξίδια από την Νότια Αφρική και συναφείς χώρες», δήλωσε ο δρ Φάουτσι στο CNN.

«Αυτό είναι βεβαίως κάτι που σκεφτόμαστε και κάνουμε ετοιμασίες για να εφαρμόσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία των Αμερικανών. Αλλά θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει βάση για να γίνει αυτό», είπε. «Είναι προφανές ότι μόλις βρούμε περισσότερες πληροφορίες θα λάβουμε μία απόφαση το ταχύτερο δυνατόν».

Ο Άντονι Φάουτσι πρόσθεσε ότι Αμερικανοί επιστήμονες θα συνομιλήσουν με τους συναδέλφους τους στην Νότια Αφρική σήμερα σχετικά με την νέα μετάλλαξη που ονομάζεται B.1.1.529 και έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την μεταδοτικότητα και την ικανότητά της να ξεπερνά τους φραγμούς ανοσίας.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, είπε. Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο αντέδρασαν με ανησυχία στον εντοπισμό της νέας μετάλλαξης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία ενίσχυσαν τους συνοριακούς ελέγχους, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η παραλλαγή είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να μην ληφθούν εσπευσμένα ταξιδιωτικά μέτρα και η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων από το Λονδίνο φαίνεται βιαστική.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE