ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργισμένοι οι γονείς βγήκαν στους δρόμους με τα παιδιά τους - Κατηγορούν το ΔΣ των οργανωμένων γονιών ότι «έκανε πίσω» -ΒΙΝΤΕΟ

Οργισμένοι οι γονείς βγήκαν στους δρόμους με τα παιδιά τους - Κατηγορούν το ΔΣ των οργανωμένων γονιών ότι «έκανε πίσω» -ΒΙΝΤΕΟ

Νέες διαμαρτυρίες διοργάνωσε μερίδα γονιών και πολιτών, με αφορμή τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα (29/11) και αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα 6 έτη σε όλους τους χώρους όπου αυτό απαιτείται.

Στη Λεμεσό, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας (σ.σ. κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός), ενώ στην Πάφο και πάλι μαζεύτηκαν έξω ακριβώς από το Υπουργείο Παιδείας της πόλης.

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» το σύνθημα που επικρατούσε ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερίδα γονιών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη χθεσινή (28/11) απόφαση ανάκλησης αποχής από το ΔΣ της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Διευκρινίζεται ότι όλα τα άτομα ηλικίας 6-11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν SafePass. Οι προυποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις σε Λάρνακα Λεμεσό και Πάφο:

 

Ανακάλεσε από χθες την απόφαση για αποχή η Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ανάκληση της απόφασης για αποχή σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου της πρώτης διδακτικής περιόδου από τις 7:45π.μ- 8:25π.μ, αποφάσισε χθες μετά από έκτακτη διαδικτυακή συνεδρία του το ΔΣ της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση της συνομοσπονδίας αναφέρει ότι σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, το Σάββατο το απόγευμα, τέθηκαν οι θέσεις των Οργανωμένων Γονέων όπως η σύσταση της χρήσης της προστατευτικής μάσκας προς τα παιδιά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα και όχι η υποχρεωτική χρήση της.

Επίσης, είχε γίνει εισήγηση για χρήση της στο Β’ κύκλο. Στον Α’ κύκλο συστήνεται η καθημερινή καθολική θερμομέτρηση.  Η διενέργεια των rapid-test, για όσους γονείς ΔΕΝ επιθυμούν να υπογράψουν το έντυπο συγκατάθεσης να μπορεί να γίνεται και σε άλλα κλινικά εργαστήρια ή Φαρμακεία (προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος). Για όλους τους υπόλοιπους να διεξάγεται στο σχολικό χώρο σε εβδομαδιαία βάση όπως ανακοινώθηκε ήδη από το ΥΠΠΑΝ μετά από γραπτή συγκατάθεση των γονέων του εκάστοτε μαθητή.

Ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε να μεταφέρει τις παραπάνω εισηγήσεις την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στο προγραμματισμένο Υπουργικό Συμβούλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top