Στόχος των ΗΕ ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022

Στόχος των ΗΕ ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θέσει ως στόχο να φέρουν τα εμβόλια κατά του COVID-19 στο 40% των ανθρώπων σε όλες τις χώρες μέχρι το τέλος αυτού του έτους και το 70% μέχρι τα μέσα του 2022, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες το γραφείο του εκπρόσωπου Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μηδέν χώρες χαμηλού εισοδήματος, 12 χώρες χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος, 27 χώρες ανώτερου μεσαίου εισοδήματος και 71 χώρες υψηλού εισοδήματος έχουν φτάσει μέχρι σήμερα τον στόχο του 40%.
 
Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι, έως τις 25 Νοεμβρίου, είχαν χορηγηθεί 7,804 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου COVID-19 του ΠΟΥ, 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και 4,15 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE