ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με rapid τεστ και ο Άγιος Βασίλης φέτος - Έρχονται νέα μέτρα και για τους εμβολιασμένους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με rapid τεστ και ο Άγιος Βασίλης φέτος - Έρχονται νέα μέτρα και για τους εμβολιασμένους

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη με τόσο με την μετάλλαξη «ΟΜΙΚΡΟΝ», όσο και για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται.

Στη χθεσινή (29/11), συνάντηση που είχε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας συζητήθηκαν διάφορα, τόσο για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις όσο και διάφορα μέτρα για αντιμετώπιση της νέας μετάλλαξης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, πρόταση για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με έλεγχο rapid test 48 ωρών ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι συζήτησαν Υπουργός Υγείας και Επιδημιολόγοι, ενώ θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους.

Την ίδια ώρα, ένα θέμα που απασχόλησε στη συζήτηση είναι η σκέψη της τηλεργασίας, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων που εντοπίζονται στους εργασιακούς χώρους.

Παράλληλα αποφασίστηκε αυστηροποίηση των μέτρων σε αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες με περισσότερους ελέγχους, έχοντας ως στόχο να εμποδίσουν τη νέα μετάλλαξη να εισβάλει στο νησί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υγείας δήλωσε: «Αν τηρήσουμε τα μέτρα που ανακοινώσαμε και τηρούμε τις αποστάσεις και φοράμε την μάσκα μας δεν θα πάμε σε lockdown».

Όλα τα πιο πάνω αναμένεται να συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο αύριο Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου και αναμένεται να «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 586 (ποσοστό θετικότητας: 0.57% νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ενώ στα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται 116 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 46 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE