Νέα κατρακύλα για τουρκική λίρα μετά την αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών

Νέα κατρακύλα για τουρκική λίρα μετά την αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών

Καταρρέει η τουρκική λίρα μετά την αντικατάσταση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών Λουτφί Έλβαν από τον υφυπουργό του Νουρεντίν Νεμπάτι, κίνηση που εξανέμισε την παρέμβαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας που πούλησε συναλλαγματικά αποθέματα για να σταθεροποιήσει το τουρκικό νόμισμα.

Αποτέλεσμα είναι η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο ΗΠΑ να διαμορφώνεται σήμερα στο 13,55, μια «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό των 13,88 λιρών ανά δολάριο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Νουρεντίν Νεμπάτι με φόντο τις αναταράξεις που περνάει εδώ και μερικές εβδομάδες η τουρκική οικονομία, τη νέα κατάρρευση του νομίσματός της και την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

Η Πολιτεία έχει χρέος και ελάχιστη υποχρέωση να στηρίζει τους εθελοντές και να αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE