ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο σχολείο στο Ζακάκι - Τρομοκρατημένη η γειτονιά με τον εκκωφαντικό ήχο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο σχολείο στο Ζακάκι - Τρομοκρατημένη η γειτονιά με τον εκκωφαντικό ήχο

Ολόκληρη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι με την δυνατή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό σχολείο Ζακακίου. 

Από το βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το ThemaOnline, ακούγεται ο εκκωφαντικός ήχος που αναστάτωσε όλη την περιφέρεια, ενώ ευτύχημα ήταν που δεν εξερράγη και ο δεύτερος εκρήκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο ίδιο σχολείο αλλά σε ξεχωριστό σημείο. 

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα εξερράγη γύρω στις 1.30 σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα και μέλη της αστυνομίας έσπευσαν άμεσα στην σκηνή. Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό, η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου μηχανισμού ο οποίος τοποθετήθηκε στη βάση αλουμινένιας πόρτας αίθουσας διδασκαλίας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην αίθουσα του σχολείου και εξοπλισμό καθώς και στα παράθυρα της εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο σε απόσταση 50 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στη σκήνη βρέθηκε και δεύτερος μηχανισμός, που τοποθετήθηκε στην κύρια είσοδο του σχολείου, φαίνεται να πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη.

Το σχολείο παραμένει κλειστό στο παρόν στάδιο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Πάντως ο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου, Μιχάλης Σαββίδης σε δηλώσεις του καταδίκασε την οποιανδήποτε εγκληματική ενέργεια.

«Δεν είχαμε οποιοδήποτε θέμα εμείς τις τελευταίες μέρες, ήταν ήρεμη η κατάσταση στο σχολείο μας», ανέφερε και απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο.

Δείτο το βίντεο ντοκουμέντο του ThemaOnline, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία στην εικόνα για λόγους προσωπικών δεδομένων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top