ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Περδίος: Παραμένουν 300 καταλύματα ανοιχτά τον χειμώνα – Ποιο το στοίχημα για την Κύπρο

Σ. Περδίος: Παραμένουν 300 καταλύματα ανοιχτά τον χειμώνα – Ποιο το στοίχημα για την Κύπρο

«Δεν πήγαμε άσχημα υπό τις περιστάσεις» δήλωσε στο ThemaOnline ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος μιλώντας για τον χειμερινό τουρισμό, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για τις αφίξεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

του Αντώνη Αδάμου

Ανοικτά πέραν των 300 καταλυμάτων τον χειμώνα
«Αποτελεί μεγάλη επιτυχία ότι θα μείνουν ανοιχτά γύρω στα 320 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα φέτος τον χειμώνα σε όλη την Κύπρο, χωρίς να βρίσκονται όλα στο σχέδιο στήριξης εγχώριου τουρισμού του Υφυπουργείου», είπε χαρακτηριστικά ο Σάββας Περδίος. Συγκεκριμένα θα συνεχίσουν να λειτουργούν γύρω στα 140 ξενοδοχεία και γύρω στα 180 παραδοσιακά καταλύματα.

«Ο αριθμός αυτός αποτελεί περίπου το 35% του συνόλου των καταλυμάτων της χώρας. Είναι όμως πολύ πιο ψηλός ακόμη και από τα στοιχεία πριν την πανδημία, που βρισκόταν περίπου στο 20%», δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίο, είναι πολύ σημαντικό γιατί παρόλο που δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα και ναυλωμένες πτήσεις αυτή την περίοδο, τα καταλύματα έχουν επιλέξει να παραμένουν ανοικτά και θα δουλέψουν από την ντόπια αγορά και μεμονωμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. «Τον χειμώνα θα υπάρχει μια φυσιολογική μείωση στον αριθμό πτήσεων», πρόσθεσε ο Σάββας Πεδρίος.

Θετικές ενδείξεις από Νοέμβριο για χειμερινό τουρισμό
«Ακόμη και σε περιοχές που παραδοσιακά δεν υπήρχε κίνηση μετά τον Οκτώβριο όπως η Αγία Νάπα, ένας μικρός αριθμός ξενοδοχείων, περίπου 10, έχουν παραμένει ανοικτά. Λεμεσός και Πάφος παρουσιάζουν επίσης ικανοποιητική κίνηση», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού η αυξημένη τουριστική κίνηση τον χειμώνα οφείλεται κυρίως σε τρεις παράγοντες:
α) το πλαίσιο της Ευρώπης για την διακίνηση εμβολιασμένων που προσφέρει αίσθημα σταθερότητας και αυτοπεποίθηση, τουλάχιστον σε όσους έχουν εμβολιαστεί, να συνεχίσουν να ταξιδεύουν
β) το ψηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρώπη σε σχέση με άλλες ηπείρους ενεργοποίησε τους ευρωπαίους εμβολιασμένους να πραγματοποιούν κοντινά ταξίδια, κατηγορία στην οποία περιλαμβάνεται και η Κύπρος
γ) η χώρα μας, σε σχέση με τους ανταγωνιστές, υπερτερεί στον καιρό αφού ακόμη και μέχρι σήμερα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς κελσίου.

Σε συνάρτηση με τις στοχευμένες εκστρατείες διαφήμισης του Υφυπουργείου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο και την αναβαθμισμένη αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας - χωρίς απότομη μείωση του αριθμού πτήσεων μετά το τέλος του καλοκαιριού - η κίνηση τον χειμώνα παραμένει ισχυρή.

Μας έσωσαν τα κοντινά ταξίδια των ευρωπαίων εμβολιασμένων
«Πιστεύω ότι τα ταξίδια εντός της ευρωπαϊκής ένωσης θα συνεχίσουν. Δεν θα μας σταματήσει το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα. Όσοι θέλουν και πρέπει να ταξιδέψουν θα το κάνουν δεδομένου ότι παραμείνει σε ισχύ το πλαίσιο για ταξίδια για τους εμβολιασμένους εντός της ΕΕ», σημείωσε ο Σάββας Περδίος.

Το στοίχημα για την Κύπρο
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται με τα κοντινά ταξίδια τόνισε ο Σάββας Περδίος. «Δεν είναι τάση. Είναι μια ανάγκη που έφερε η πανδημία. Πολλοί ευρωπαίοι γνώρισαν για πρώτη φορά την Κύπρο ως χειμερινό προορισμό. Το στοίχημα για εμάς είναι πλέον να μείνουμε στην συνείδησή τους και να επιστρέψουν ξανά», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top