Μελέτη Pfizer: Σοβαρότερες και συχνότερες οι λοιμώξεις Covid σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Μελέτη Pfizer: Σοβαρότερες και συχνότερες οι λοιμώξεις Covid σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Οι λοιμώξεις Covid-19 σε εμβολιασμένους ανθρώπους -οι λεγόμενες breakthrough- είναι τρεις φορές συχνότερες σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και γενικότερα έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως δείχνει μία νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα με επικεφαλής επιστήμονες της Pfizer.

Η μελέτη αναδεικνύει την ανάγκη ενισχυτικής τρίτης δόσης σε αυτά τα άτομα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μανουέλα Ντι Φούσκο της Pfizer, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of Medical Economics», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 1,28 εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 16 ετών, οι οποίοι είχαν κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech μεταξύ Δεκεμβρίου 2020-Ιουλίου 2021.

Από αυτούς περίπου το 18% ταυτοποιήθηκαν ως άνθρωποι με κατεσταλμένο ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (άνθρωποι με προχωρημένο HIV/AIDS, καρκίνο, νεφρική νόσο, ρευματικές ή άλλες φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες παθήσεις, όσοι είχαν κάνει μεταμόσχευση οργάνου ή μυελού των οστών κ.ά.). Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούσαν το 38% των λοιμώξεων σε εμβολιασμένους, το 60% των νοσηλευθέντων μετά τον εμβολιασμό τους και το 100% των θανάτων των εμβολιασμένων.

Η αναλογία των λοιμώξεων Covid-19 σε εμβολιασμένους ήταν τριπλάσια μεταξύ των ατόμων με κατεσταλμένο/εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (0,18%) από ό,τι στους ανθρώπους χωρίς τέτοιο πρόβλημα (0,06%).

Διαπιστώθηκε ότι συνολικά, αφότου είχαν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, υπήρξαν μόνο 978 μολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένους (ποσοστό 0,08%). Οι 124 από αυτές τις λοιμώξεις breakthrough (το 13%) χρειάστηκαν νοσηλεία. Από αυτές, οι 74 (60%) αφορούσαν άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και τελικά δύο ασθενείς πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Με ξεκάθαρη αναφορά στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στη νέα εποχή που διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία για την ειρήνη στη Γάζα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Οmega, τονίζοντας ότι η Λευκωσία «έχει και τη βούληση και την αξιοπιστία να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, συντονισμού και ανθρωπιστικής στήριξης στην περιοχή».

BEST OF TOTHEMAONLINE