ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ: Απαντά πόσο πιθανόν είναι το ενδεχόμενο αυστηροποίησης μέτρων και τι θα το καθορίσει

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ: Απαντά πόσο πιθανόν είναι το ενδεχόμενο αυστηροποίησης μέτρων και τι θα το καθορίσει

'Αν τηρήσουμε τα αυτονόητα στα μέτρα, ειδικά να φοράμε τη μάσκα δεν θα έχουμε προβλήματα', ανέφερε ο Υπουργος Υγείας σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ.

Για το κατα πόσο θα υπάρχει αυστηροποίηση των μέτρων, αναφέρθηκε ο Υπουργος Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Ερωτηθείς, σχολίασε πως αν συνεχίσει ο εμβολιασμός με τους ίδιους ρυθμούς, τότε δεν θα χρειαστεί να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα. 

Να σημειωθεί ότι Ευρωπαϊκες χώρες επέλεξαν ως μέτρο το lockdown, κάτι που η Κύπρος προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο.

Σημαντικό όπλο σε αυτή την πανδήμια, τονισε ο Υπουργός, είναι η χρήση της μάσκας.

Οσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου, μετα τις 15 Δεκεμβρίου θα εμφανίζεται το safe pass τους και όσοι δεν εμβολιαστούν με αυτή, μετα τις 15 του μήνα, τότε θα έχουν μια περίοδο 30 ημερών να το πράξουν αλλιώς θα ακυρωθεί το safe pass τους.

Για το μέτρο της αναβολής και ακύρωσης μη σημαντικών χειρουργείων, ανέφερε πως λήφθηκε ως ένα προληπτικό μέτρο. "Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα απο ασθενείς με άλλες ασθένειες όχι μόνο απο covid". Το μέτρο λήφθηκε στην περίπτωση που υπάρξει έξαρση εισαγωγών λόγω covid, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και να μπορεί να νοσηλευτεί κόσμος, χωρίς να δημιουργηθεί οποίοδήποτε πρόβλημα άλλο στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία καλωσόρισε στην Κύπρο τους δέκα εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ που θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν, κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, εξαίροντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως εταίρων που "αλληλοϋποστηρίζονται σε περιόδους κρίσης".