ΠΙΣ-ΠΕΚ: Παροχή εξοπλισμού για αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια πυρκαγιών

ΠΙΣ-ΠΕΚ: Παροχή εξοπλισμού για αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια πυρκαγιών

Ο ΠΙΣ και η ΠΕΚ είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν ειδικές συσκευές και φάρμακα για πρόληψη και αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς και έτσι ενισχύεται η προσπάθεια για ολοκληρωμένη στήριξη του προσωπικού πυρόσβεσης και των πολιτών μας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου με την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Πνευμονολογικής Εταιρίας Κύπρου (ΠΕΚ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Γεωργίας καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Πνευμονολογική Εταιρία Κύπρου, με 17 πνευμονολόγους εθελοντές που ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, θα προσφέρει εθελοντική στελέχωση κλιμακίων σε συνεργασία με την Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, για επιτόπια αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, κατά τη διάρκεια πυρκαγιών.

Επίσης, έχει ήδη αποσταλεί προς το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες πρωτόκολλο οδηγιών αντιμετώπισης αναπνευστικών προβλημάτων.

Η Υπουργός ευχαρίστησε θερμά τις ηγεσίες των δύο οργανισμών για την εξαιρετική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει και επεσήμανε πως η προστασία των πυροσβεστών μας είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE