ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δεν προλαβαίνει η ιχνηλάτηση, σχολεία, χώροι εργασίας και διασκέδασης- Γέμισαν με συστάδες κρουσμάτων

Δεν προλαβαίνει η ιχνηλάτηση, σχολεία, χώροι εργασίας και διασκέδασης- Γέμισαν με συστάδες κρουσμάτων

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και συνεχώς εντοπίζονται νέα clusters μολύνσεων, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία αποδείχθηκε το μεγάλο όπλο της Κύπρου στη μάχη κατά της πανδημίας.

Συστάδες μολύνσεων έχουν βρεθεί σε πολλά σχολεία, σε επαγγελματικές στέγες καθώς και σε χώρους αναψυχής και διασκέδασης. Ειδικά στα σχολεία το πρόβλημα επιδεινώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα πολλές τάξεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη. Στις άλλες περιπτώσεις, δηλαδή σε χώρους εργασίας αλλά και σε χώρους αναψυχής, από τα στοιχεία που προκύπτουν, διαπιστώνεται ελλιπής εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει εμφανής απόκρυψη του συνόλου των επαφών ατόμων που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Το πρόβλημα αυτό παροπλίζει τους ιχνηλάτες αφού καθυστερεί ο εντοπισμός και η απομόνωση των επαφών των κρουσμάτων.

Ακόμη ένα πρόβλημα που εντόπισαν οι ιχνηλάτες είναι οι αδήλωτες επαφές από άτομα που εντοπίζονται θετικά και αρνούνται να ενημερώσουν τους αρμοδίους για όλους τους χώρους στους οποίους διακινήθηκαν και για όλα τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή.

Το πρόβλημα αυτό, το οποίο παρατηρείται από την αρχή της πανδημίας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής τη Δευτέρα, ενώπιον της οποίας τέθηκε και το θέμα της επικαιροποίησης των πρωτοκόλλων σε ό,τι αφορά τις επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. Συγκεκριμένα, με βάση το πρωτόκολλο, όταν ένας εμβολιασμένος δηλωθεί ως στενή επαφή δεν μπαίνει σε περιορισμό και δεν έχει την υποχρέωση να εξεταστεί. Σαν αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας, ιχνηλάτες εκφράζουν την ανησυχία ότι εμβολιασμένοι, σε περίπτωση που έχουν μολυνθεί και είναι ασυμπτωματικοί, μεταδίδουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν. Όπως πληροφορείται το themaonline, η αλλαγή του πρωτοκόλλου ώστε να γίνεται έλεγχος των εμβολιασμένων, σε περίπτωση στενής επαφής, θα τεθεί προς συζήτηση της επόμενες μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top