Κορωνοϊός - Αυστρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες άνω των 14 από τον Φεβρουάριο

Κορωνοϊός - Αυστρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες άνω των 14 από τον Φεβρουάριο

Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμα που θα φτάνουν ως τις 3.600 ευρώ - Το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να περάσει πρώτα από το κοινοβούλιο.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι της Covid-19 στην Αυστρία θα ισχύει από τα 14 έτη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου.

Το μέτρο το οποίο θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο μέχρι και 3.600 ευρώ, δήλωσε ο Μουκστάιν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει τη στήριξη δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα εξασφαλίσει άνετα την πλειοψηφία.

Το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα ισχύει για όλους τους Αυστριακούς, με εξαιρέσεις για τις εγκύους και για ιατρικούς λόγους. Περίπου 1,4 εκατομμύρια πολιτών στη χώρα δεν έχουν λάβει ακόμη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid.

Επιπλέον, οι πολίτες θα έχουν προθεσμία τριών μηνών για να λάβουν τις υποχρεωτικές δόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ενεργοποιούνται τα πρόστιμα, καθώς θα δημιουργηθεί ένα μητρώο εμβολίων από την κυβέρνηση για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE