Ειδικός προειδοποιεί - «Το χειρότερο σενάριο... Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης η Όμικρον»

Ειδικός προειδοποιεί - «Το χειρότερο σενάριο... Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης η Όμικρον»

Σε μετωπική σύγκρουση με τους επιστήμονες οι οποίοι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την προοπτική να επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον του SARS-Cov-2 βρίσκεται ο Βρετανός καθηγητής επιδημιολογίας Τζον Έντμουντς. Κατά τη δική του άποψη, η εξάπλωση της Όμικρον θα αποδειχθεί «το χειρότερο σενάριο για τα Χριστούγεννα», παρά τα ήπια συμπτώματα τα οποία φέρεται να προξενεί σε όσους μολύνονται από αυτήν.

Μιλώντας σε εξ αποστάσεως σεμινάριο που διοργάνωσε η βρετανική Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής, ο καθηγητής Έντμουντς προέβλεψε ότι ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων μέσα στους επόμενους μήνες θα οφείλεται στην Όμικρον.

Παρόλ' αυτά, ο Τζον Έντμουντς, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς λοιμωξιολόγους, εκτιμά ότι τα εμβόλια θα εξακολουθήσουν να παρέχουν προστασία -έως κάποιο βαθμό- από την παραλλαγή Όμικρον και ιδιαίτερα με την «αναμνηστική» δόση.

Σημειώνεται ότι τα μέχρι στιγμής κρούσματα Όμικρον ανέρχονται σε 817. Ωστόσο, διόλου καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι οι νοσούντες με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού διπλασιάστηκαν μέσα σε μία ημέρα: Από 131 την Τετάρτη, έφτασαν τους 249 την Πέμπτη.

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία προβλέπουν ότι τις επόμενες 2-4 εβδομάδες, τα κρούσματα Όμικρον θα έχουν φτάσει στο ήμισυ των συνολικών νέων μολύνσεων. Γενικότερα, η Βρετανία θεωρείται σαν η επόμενη μεγάλη εστία της Όμικρον και ότι στη συγκεκριμένη χώρα θα εκδηλωθούν πρώτα όλα τα φαινόμενα που συνδέονται από την παραλλαγή πριν εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σε μια εκτενή και ιδιαίτερα φορτισμένη τοποθέτηση, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, απαντά δημόσια στις έντονες αντιδράσεις και στα όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το επίμαχο βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE