Πήγαν καθαροί στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Κύπρο με την μετάλλαξη - Σε τρεις ανήλικους τα θετικά δείγματα της "Όμίκρον"

Πήγαν καθαροί στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Κύπρο με την μετάλλαξη - Σε τρεις ανήλικους τα θετικά δείγματα της "Όμίκρον"

Σε τρεις ανήλικους μαθητές ανήκουν τα πρώτα θετικά δείγματα στη μετάλλαξη «Όμικρον», που εντοπίστηκαν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι επέστρεψαν στο νησί από την 1η Δεκεμβρίου, μετά από εκδρομή και έτσι υποβλήθηκαν σε PCR τεστ, αρχικά με αρνητική ένδειξη.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις ήταν σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, ωστόσο αμέσως μετά επέστρεψαν στις δραστηριότητες τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα συμπτώματα τους ξεκίνησαν πέντε μέρες μετά που έφτασαν στην Κύπρο, ενώ πρόκειται για τρία εμβολιασμένα άτομα, με ήπια μέχρι στιγμής συμπτώματα.

Την ίδια ώρα σήμανε «συναγερμός» στην ομάδα  ιχνηλάτησης καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν όλες τις επαφές των τριών αυτών ατόμων.

Yπενθυμίζουμε ότι η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει, στο πλαίσιο του ενδελεχούς και αυστηρού ελέγχου που διενεργείται στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φώς της νέα μετάλλαξης Όμικρον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως μετά  από την αλληλούχιση δειγμάτων θετικών κρουσμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, εντοπίστηκαν τρία περιστατικά με τη μετάλλαξη Όμικρον. Όλα τα  περιστατικά σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού και εντοπίστηκαν στην επαρχία Λεμεσού. Κανένα απο τα τρία περιστατικά δε χρήζει νοσηλείας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE