ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Εμβολιασμοί με τρίτη δόση πριν τους 6 μήνες – Συζήτηση για νέα μέτρα τη Δευτέρα

Δρ. Καραγιάννης: Εμβολιασμοί με τρίτη δόση πριν τους 6 μήνες – Συζήτηση για νέα μέτρα τη Δευτέρα

Θα πρέπει να προχωρήσουμε με τις τρίτες δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, επανέλαβε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, μετά την εξέλιξη των τριών μαθητών που ανιχνεύτηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα είπε ότι ενδέχεται να ανακοινωθεί και στους πέντε μήνες ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση στην Κύπρο.

«Με τα τρία δείγματα που αναγνωριστήκαν σημαίνει ότι ήρθε (η Όμικρον) στην Κύπρο, Το θέμα είναι αν οι μαθητές την μετέδωσαν σε άλλους και οι άλλοι σε άλλους», είπε ο Δρ. Καραγιάννης.

Για το λόγο αυτό «χρειάζεται επισταμένη ιχνηλάτηση αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον να τους βρούμε το συντομότερο και να τους απομονώσουμε. Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, αυτό, δεν ξέρουμε», είπε.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να πει κάποιος αν πρόκειται για κρυολόγημα, ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως είναι ξηρόβηχας που είναι χαρακτηριστικός και έντονες μυαλγίες, απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Σε ερώτηση αν θα ληφθούν νέα μέρα, είπε ότι θα υπάρξει κάποια συζήτηση με τον Υπουργό την Δευτέρα. Ωστόσο, σημείωσε, «δεν βλέπω να αλλάζουν δραστικά. Φθάνει να προχωρήσουμε με τις τρίτες δόσεις των εμβολίων που φαίνεται ότι οι τρίτες δόσεις αντιμετωπίζουν καλύτερα τον ιό».

Ερωτηθείς για τους φοιτητές που θα επιστρέψουν και αν θα μπορούν να βάλουν την ενισχυτική δόση, ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι μπορούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό αυτή τη στιγμή αν έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την τελευταία δόση. Όπως είπε, μπορεί σύντομα να ανακοινωθεί η δυνατότητα εμβολιασμού με την ενισχυτική δόση στους πέντε μήνες στην Κύπρο. Στα walk in ήδη κάνουν το εμβόλιο από τους 5,5 μήνες, είπε.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top