ΔΙΕΘΝΗ

Μπόρις Τζόνσον: Τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικες ενόψει του «παλιρροιακού κύματος» της Όμικρον

Μπόρις Τζόνσον: Τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικες ενόψει του «παλιρροιακού κύματος» της Όμικρον

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αντιμέτωπο με ένα «παλιρροιακό κύμα» κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, προειδοποίησε με διάγγελμα το βράδυ της Κυριακής ο Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώνοντας πως όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου πριν από το τέλος του έτους.


Ο προηγούμενος  στόχος που είχε θέσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός όριζε το τέλος Ιανουαρίου ως το χρονικό σημείο κατά το οποίο όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούσαν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Από την Τετάρτη όποιος ενήλικας έχει συμπληρώσει τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση θα μπορεί να κλείνει ραντεβού για την αναμνηστική δόση, ενώ ήδη από τη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες θα μπορούν να μπαίνουν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο για να εξυπηρετούνται.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι θα ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και θα εκπαιδευτούν χιλιάδες ακόμα άτομα για τη χορήγηση των εμβολίων, ενώ αναπόφευκτα θα υπάρξει αναβολή ορισμένων ραντεβού για άλλες ασθένειες στο σύστημα υγείας NHS.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, με 23,1 εκ. πολίτες να έχουν κάνει την τρίτη δόση, αλλά η χώρα αντιμετωπίζει μία «έκτακτη» κατάσταση και πρέπει «επειγόντως» να ενισχύσει το τείχος εμβολιασμού.

Προειδοποίησε ότι τα κρούσματα της Όμικρον διπλασιάζονται κάθε δύο με τρεις ημέρες. «Κανένας δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι έρχεται ένα παλιρροιακό κύμα κρουσμάτων της Όμικρον», είπε ο κ. Τζόνσον, επαναλαμβάνοντας το πόρισμα των επιστημόνων ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου δεν παρέχουν επαρκή προστασία, αλλά και ότι η άμυνα του οργανισμού ενισχύεται με την τρίτη δόση.

Σε όσους θεωρούν ότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, ο κ. Τζόνσον είπε ότι ήδη υπάρχουν φορείς της μετάλλαξης στο νοσοκομείο και ότι οι επιστήμονες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι η Όμικρον είναι πιο ήπια. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, τα πολλά κρούσματα λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολλές νοσηλείες και θανάτους.

«Μην κάνετε το λάθος να θεωρήσετε ότι η Όμικρον δεν μπορεί να σας κάνει κακό», τόνισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top