Τραγικός απολογισμός στις ΗΠΑ - Ολόκληρες κωμοπόλεις έχουν εξαφανισθεί στο Κεντάκι

Τραγικός απολογισμός στις ΗΠΑ - Ολόκληρες κωμοπόλεις έχουν εξαφανισθεί στο Κεντάκι

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, ανέφερε χθες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου πως στην πολιτεία του υπάρχουν κωμοπόλεις οι οποίες έχουν εξαφανισθεί από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις ΗΠΑ κατά τις προηγούμενες ημέρες, με κορυφαίο τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο εντάσεως 220 καταστροφικών στο Κεντάκι.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αριθμός που μπορεί να ανέλθει σε περισσότερους από 100. Ο κυβερνήτης Μπεσίρ δήλωσε πως οι εκτεταμένες ζημιές δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες διάσωσης στην πολιτεία του που επλήγη από ανεμοστρόβιλους πριν από δύο ημέρες και τουλάχιστον 56.000 κατοικίες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Περισσότεροι από 40 ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν σε έξι πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Αρκάνσας, του Ιλινόις, του Μισισίπι, του Μιζούρι και του Τενεσί.

Η κ. Ντιν Κρίσγουελ, διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), δήλωσε πως οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται σε όλη την περιοχή και πως εξακολουθούν να υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.