Πρόεδρος Ντουτέρτε: Aπέσυρε την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία

Πρόεδρος Ντουτέρτε: Aπέσυρε την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απέσυρε σήμερα την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής.


Η προεδρική θητεία του Ντουτέρτε θα λήξει τον Ιούνιο του 2022 και το σύνταγμα του απαγορεύει να επιδιώξει μια νέα προεδρική θητεία.

Δεν έγινε αμέσως σαφές γιατί ο Ντουτέρτε αποχωρεί από την κούρσα για τη Γερουσία, όμως τον Οκτώβριο είχε δηλώσει πως αποσύρεται από την πολιτική. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το πολιτικό κόμμα του.

Σε ομιλία του αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο Ντουτέρτε δήλωσε πως η Kυβέρνησή του «θα εξασφαλίσει την πραγματοποίηση έντιμων, ειρηνικών, αξιόπιστων και ελεύθερων εκλογών» το 2022.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE